Kısa URL: https://ml.md/lc41591
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
4,803 defa indirildi / yazdırıldı
1 tane az bayatlamış ekmek
Yarım kilo kuş başı kuzu eti
1.5 kilo patlıcan
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 kilo yoğurt
1.5 su bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Önce eti yıkayıp bir tencereye yerleştirin. Domateslerin suyunu alın ve etin üzerine döküp eti pişirin. Patlıcanları arzuya göre dilimleyip alacalı şekilde sıvı yağda kızartın ve etin üzerine ilave edin. Hepsini biraz daha pişirin. Ekmeği baklava biçiminde dilimleyip tepsiye dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve etli patlıcanları yerleştirin. Tuzunu ilave edin. Sıcak olarak tepsi içinde ikram edin.