AB Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı
Meriç Sanal Mutfağı
750 gr kuzu eti
½ su bardağı tereyağı
3 demet taze soğan
3-4 adet kırmızı domates
1 tatlı kaşığı un
1 demet maydanoz
¼ demet çubrika (Geyikotu)
½ demet kıvırcık nane
4-5 tane karabiber
Tuz
Et kuşbaşı doğranır ve testiye konulur.
Yanına ince doğranmış soğan, maydanoz, çubrika ve kıvırcık nane, ufak ufak doğranmış domatesler, yağ, karabiber, un ve damak tadına göre tuz konulur.
Hepsi karıştırılır ve üzerine sıcak su dökülür.
Testinin ağzı kapanır ve korların içine gömülür.
Bu şekilde yemek pişene kadar bekletilir.
|