Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Testi Peyniri (Hatay) (1 adet - 40,325 defa bakıldı)

Testi Peyniri (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Testi Peyniri (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44894
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009
7,237 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


4 kg.'lık testi
3 kg. tuzsuz keçi peyniri (Taze)
1 kg. çökelek
150 gr. çörekotu
600 gr. Tuz

Testi peyniri ve çökeleği keçi sütünden yapılmış olmalıdır. Peynir iki santim kalınlığında dikdörtgen parçalara bölünerek tuzlanır ve bir tarafa alınır. Çökelek de tuzlanıp bir tülbente alınır. Üzerine bir ağırlık koymak sureti ile fazla suları alınırken, peynir bir bez torbaya dizilerek yerleştirilir. Üzerine bir ağırlık koyularak fazla suları alınır. Suları alınmış olan peynir ve çökelek bezlerinden çıkartıldıktan sonra, çökeleğe çörek otu eklenip harmanlanır. Ardından testinin tabanına ince bir tabaka serilip üzerine dikdörtgen kesilmiş olan peynirden bir sıra dizilir. Bunun üzerine çörek otu serpilerek sıkıştırılır. Üzerine bir avuç çökelek alıp serpilir ve sıkıştırılır. Aynı şekilde tekrar üzerine peynir ve çörek otu serpilip sıkıştırılarak bu işleme, testinin dolmasına kadar devam edilir.
Testi peynirinde; 3 peynir 1 çökelek oranında olmalıdır. Testi dolduktan sonra ağzına bez bağlanıp ters çevrilip on gün bekletilir. Sonra düzgün hale getirilerek ağzına taze asma yaprağı ve bunun üzerine tahta veya metal kapakla kapatılarak üstü güzelce çamurlanır. Daha sonra tüm testinin gövdesi toprakta kalacak şekilde gömülerek üç ay bekletilir. Bu zaman zarfında peynir olgunlaşacak ve sabit bir nem ortamında kalması nedeniyle peynirin lezzeti farklı bir tatta olacaktır.







Testi Peyniri (Hatay) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Testi Peyniri (Hatay) 40,325 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort