|
|
Tike (Azeri) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51749
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Kişi başına 350g koyun eti
1 adet soğan
reyhan
karabiber ve tuz
Yapılışı
Tike kebap için koyun etinden 35-40 g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir. Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur. İlave olarak ta tike kebabın yanına; sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur.
|
|
Tike (Azeri) Tarifleri Azeri Yemekleri
|
|