https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr kemiksiz tavuk kalça veya but
Marine için:
Yarım çay kaşığı kimyon ve karabiber
1 tatlı kaşığı paprika
1 dilim taze zencefil
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
6 diş sarımsak
1 adet kakule
1 adet karanfil
1 tatlı kaşığı garam masala baharatı
1 çay kaşığı tarçın
500 gr domates sosu
100 gr krema
7-8 damla limon
Öncelikle tavukları iri iri kuşbaşı doğrayıp baharatlarla 30 dakika marine edin. Sosu için terayağınsa sarımsakları soteleyin. Tüm baharatlar ve diğer malzemeleri ekleyerek, kaynatın. Yoğun bir sos elde edeceksiniz. Ayrı bir tavada tavukları soteleyin. Sosla tavukları buluşturup, bir kaç dakika daha pişirin.
|