|
Timsah Kanepe |
|
semazen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc113377
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2015
1,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim tost ekmegi
2 yemek kasıgı tereyağı
1 adet salatalık
2 adet ufak kare bulgur sıkması
50 gram tereyağı
Tost ekmegimizin kenarlarini cıkarın ve 8 rakamı seklinde ufak dilimler haline getirin ve tereyağı ile tavada 5 dk kızartın. Üç parcayi tabagimiza yerlestirin ve üstlerine tereyağı sürün. Kalan diğer üç parcamızın 2 parcasini arkadan öne doğru yerleştirin. Kalan diğer 8 seklindeki parçamızın ortasından kırmadan yukarı dogru egim verin ve yerlestirin. Salatagımızın 2 parca yuvarlak kestikten sonra kalan kısımını kabugun seritli sekilde soyun ve 2 cm uzunlugunda julyen sekilde kesin. Julyen kestimizi salatalıklarimizi ekmeklerin üstüne dizin ve timsahımızın derisini olusturmus olun. İki parcamızıda kabuklarini soyup üstrelin bir rende ile hafifce bastirin ve rendenin izleri cıkan salatalıklarida egimli yaptimiz ekemgimizin alt kısmına koyarak timsahimizin agiz kısmını olusturun. 2 adet udak kare bulgurumuzuda gözleri seklinde yerlestirip ortalarina soydugumuz salatalık kabuklarindan birer nokta koyun ve servis ediniz.
|
|