|
|
Tirit Beytbileben |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39967
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
(Yoğurtlu Yumurta)
MALZEMELER:
750 gr süzme yoğurt
6 adet yumurta
3-4 diş sarımsak
300 gr kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1-2 dal maydanoz
2 tatlı kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterince beyaz biber
Ekmek
HAZIRLANIŞI:
Kıyma, karabiberle yoğrulur ve yuvarlak toplar haline getirilerek mangalda pişirilir (günümüzde fırında pişirilmektedir, yuvarlak köfteler halinde sadeyağ süzülmüş tepsiye dizilir, pişirilir). Bir tencereye önce yoğurt konur ocağın üzerine oturtulur. Üzerine bir yemek kaşığı mısır unu ve beyaz karabiber eklenerek karıştırılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada ekmekler üçgen şeklinde kesilerek yayvan bir tabağa düzgün bir şekilde, üçgenlerin ucu tabağın kenarına gelecek şekilde dizilir. Doğranmış ekmeklerin üzerine önce yoğurt sonra kavrulmuş köfteler dökülür. Köfteler muazzam bir biçimde dizilir. En son bir tavaya yağ konur ve yumurtalar çırpılıp tavadaki yağın üstüne dökülür. Pişen yumurtalar köftenin üzerine düzgün bir şekilde yayılır. Arzu edilirse üzerine kavrulmuş çam fıstığı ve maydanozla süslenir.
|
|
Tirit Beytbileben Tarifleri Etnik Arap Yemekleri
|
|