Malatya Valiliği
½ kg kemikli et
5-6 adet patlıcan
4 adet yeşilbiber
4 tane domates
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2 baş kuru soğan
Etleri yıkayıp tencereye alın. Kendi suyunu çekince yağ ile soğanı biraz kavurun.
Salçayla öldürün. Karabiber, kırımızı pul biber ve tuzunu koyup su ile etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patlıcanları alacalı olarak soyun, ikiye kesin, kalın kalın dilimleyin, tuzlu suda bekletin, bol su ile yıkayarak sıkıp kızartın.
Kızaran patlıcanları, bir tepsiye dizin.
Bu arada pişen eti, ateşten alın, suyunu süzün; patlıcanların üzerine pişmiş etleri dizin; domates ve biber dilimlerini yerleştirin.
Üzerine etin suyundan bir miktar koyup fırında pişirin.
Karabiber ile sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu yemek biraz sulu olarak yenir. Suyuna tirit denir. Yanında mutlaka pilav ve cacık bulunmalıdır.
|