Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > Tirmis (Antalya) (1 adet - 11,394 defa bakıldı)

Tirmis (Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tirmis (Antalya)

Berna Avar
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc115856
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
4,410 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

Tirmis, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve Antalya yöresinde şehirli yerli halk tarafından çerez olarak tüketilen baklagillerden bir tür acı bakladır. Rengi sarı olan tirmisin kolayca sıyrılabilen ince bir kabuğu bulunmaktadır. Tirmisin yapımı şu şekildedir: Bakliyatçıdan ihtiyaç kadar satın alınan tirmis, tuzlu suyla dolu bir kaba konarak bekletilir. Kaptaki su her gün değiştirilir, on gün kadar sonra tirmisin acılığı geçer ve tüketime hazır hale gelir. Dışındaki şeffaf kabuk çıkarılır ve içerde yer alan sarı kısım yenir. Tirmisin yemeye hazır hale getirilmesi “tatlandırma” olarak da adlandırılır. Kendisine has bir tadı olan tirmisin halk hekimliğinde de kullanımı bulunmaktadır. Halk arasında bu yiyeceğin kurt dökücü özelliği olduğu ve soğuk algınlığına iyi geldiğine inanılmaktadır.







Tirmis (Antalya) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Tirmis (Antalya) 11,394 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort