Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tırtıl Tatlısı (Meriç Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tırtıl Tatlısı (Meriç Edirne)

tostos
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Kacaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc136383
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
726 defa indirildi / yazdırıldı




Meriç Kaymakamlığı

Mısır unu 110 gr / 1 su bardağı
Ayçiçeği yağı 200 gr / 1 su bardağı
Hamuru için;
Buğday unu 1000 gr / 9 su bardağı
Yumurta 60 gr / 1 adet
Toz kabartma tozu 2 gr / ½ paket
Su 300 ml / 1,5 su bardağı
Ayçiçeği yağı 100ml / 1 çay bardağı
Şerbeti için;
Toz şeker 540 gr / 3 su bardağı
Su 1000 ml / 5 su bardağı

Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır ve hamur kulak memesi kıvamında olana kadar yoğrulur.
Hamur 15 dakika dinlendirildikten sonra mısır unu ile açılır.
Açılan pazılar ortadan ikiye kesilir.
Oklava ile rulo şeklinde sarılır.
Her iki tarafından elle büzüldükten sonra oklavadan çıkarılır ve bıçakla kesilir.
Kesilen tırtıllar tepsiye dizilir.
Kızdırılan yağ üzerine gezdirilir ve fırına verilir.
Şerbeti için gerekli malzemeler kaynatılarak hazırlanır.
Tepsi soğuk, şerbet sıcak olacak şekilde hazırlanan şerbet tırtılların üzerine dökülür.
Şerbetin çekmesi için üzerine bir tepsi kapatılarak 20 dakika bekletilir ve soğuyunca servis edilir.

Not: Tırtıla benzediği için tırtıl tatlısı denmektedir.







Tırtıl Tatlısı (Meriç Edirne) Tarifleri Bursa Yemekleri



(1 adet Tırtıl Tatlısı (Meriç Edirne) 3,116 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort