2 yemek kaşığı yağ
750 gr Yerelması
biraz mercankök
2 adet soğan
4 baş sarımsak
200gr fümelenmis tofu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
yarımşar kaşık kırmızı, sarı ve yeşil biber tuz, karabiber
2 adet domates
500 gr sebze suyu
yarım çay kaşığı kimyon
4 yemek kaşığı krema
1 adet defne yaprağı
Yer elmasını soyduktan sonra bir buçuk cm. büyüklüğünde zar şeklinde kesin. Biberleri de aynı büyüklükte doğrayın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tofuyu 1cm. büyüklüğünde, zar şeklinde kesin. Bir tencerede yağı ısıttıktan sonra soğanları yağda çevirin. Biber ve sarımsağı da yağda iyice çevirin, kırmızı biber katın ve hemen ardından sirke ile sebze suyunu 2-3 dakika iyice kaynattıktan sonra püre haline getirin. Yerelması ve kesilmiş biberleri ekleyin. Mercankök, kimyon, defne yaprağı, tuz ve biber ile tatlandırın. 20-30 dakika hafif ateşte kaynatmaya bırakın. Yerelması iyice yumuşamalı, ancak tam yumuşamadan, tofu ve domatesleri ekleyerek 3 dakika kadar hafifçe kaynatın. Tuz ve karabiber ekin. Bir çorba kaşığı kremayla servise sunun.
|