|
|
Tok Mantı |
|
nilperi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc101411
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
1,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hamur yoğrulur ve yarım saat dinlenmeye bırakılır. Soğan rendelenir, haşlanmış pirinç, kıyma, tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır. Dinlenen hamur iki parçaya ayrılır, oklavayla küçük bir tepsi kadar açılır. Bıçakla kibrit kutusu kadar karelere kesilir. Ortasına yeteri kadar iç konur ve sıkı bir bohça gibi kapatılır. Kaynamakta olan suya tuzlu suya atılır. Yukarı çıkana kadar haşlanır. Servis tabağına aktarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt, yakılmış biber gezdirilir.
|
|
Tok Mantı Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|