|
|
Tombul Kek |
|
Niğde'li
Aşçı
Kayıt: 25.04.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc97697
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2014
1,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı çiğ krema
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata
80 gram bitter çikolata
Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Çiğ krema, un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve erimiş çikolata ilave edip bu boza kıvamındaki karışımı yağlanmış, unlanmış kalıplara paylaştırın. Tepsiye 2 parmak olacak kadar su doldurup içine kek kalıplarını dizin ve 180 derecede 30 dakika suyun içinde pişirin. Tepsideki su suflenin içinin akışkan olmasını sağlayacaktır. Kurutmaz ve nemli tutar. Fırından çıkınca servis tabağına ters çevirip, sıcak olarak servis yapın.
|
|
Tombul Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|