|
TON BALIKLI SALATA |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3292
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
11,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 konserve ton balığı
mevsime gore kıvırcık veya yeşil marul
1 konserve mısır
1 büyük baş kırmızı soğan
zevke göre biber (etli büyük kırmızı bizim dolmalik biberlerin büyüklerinden tavsiye edilir)
isteyene beyaz peynir
hakiki zeytinyağı
limon
kekik
biraz karabiber
tuz
hıyar turşusu
Soğanları minik minik doğrayın. Ton balığını hafif parmaklarınızın arasında gezdirerek açın. Marulları yıkayın ve orta büyüklükte taneler kopararak bir kaba koyun. Üzerine mısır konservesini ve kalan malzemeyi (küpler halinde keserek) ekleyin.
|
Ton Balıklı Salata |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1992
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
5,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet göbek salata
500 gr ton balığı
1 adet domates
1 adet salatalık
1 tutam dereotu
1 adet limon
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Göbek salatayı iri parçalar halinde doğrayıp bir salata kasesine koyun. Dereotu, domates ve salatalıkları ince ince doğradıktan sonra ekleyin. Üzerlerine ton balığını ilave edin. Limon suyu, ayçiçek yağı ve tuz ilave ettikten sonra hepsini karıştırarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.01.2024
|
TON BALIKLI SALATA |
|
cemre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc57400
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010
5,357 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 kutu ton balığı
1 adet kırmızı dolma biber
2 adet domates
2-3 adet kornişon turşu
6 adet yeşil zeytin
2 adet katı haşlanmış yumurta
1 adet kıvırcık salata
Sosu için:
2 çorba kaşığı sirke
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber ve hardal
Kırmızı dolma biberi ve kornişon turşularını kibrit çöpü şeklinde keselim.
Domatesleri ve çekirdeklerini çıkardığımız yeşil zeytinleri, yarım ay şeklinde kesip hazırlayalım.
Yumurtaları da haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde keselim.
Hazırladığımız bütün malzemeyi, yağını süzdüğümüz ton balığı ile karıştıralım.
Ayıklayıp yıkadığımız kıvırcık salatayı da servis tabağının dibine yayıp üzerine hazırladığımız salatayı koyup servis yapalım.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 16.05.2024
|
Tonbalıklı Salata |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7496
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2006
4,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kutu küçük boy tonbalığı konservesi
1 adet orta boy havuç
yarım paket taneleri küçük makarna
3 çorba kaşığı iyi haşlanmış mısır
4-5 dal taze yeşil soğan
yarım demet maydanoz
yarım limonun suyu
5 adet kornişon turşu
yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz.
Yağını iyice süzdüğümüz tonbalığını iri parçalara ayıralım. Temizce kabuğunu soyduğumuz havuçları haşlayalım. Kornişon turşuyu ve haşlanmış havucu yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. Ayıklayarak yıkadığımız maydanozu ve taze soğanları kıyalım. Haşlanmış makarnayı bir kaba alıp içine tonbalığını, havucu, kornişon dilimlerini ve mısırı ekleyerek karıştıralım. Zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve limon suyunu bir kapta çırparak salataya ekleyip karıştıralım. Salatayı servis tabağına alarak servise sunalım.
|
Tonlu Salata |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10360
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
4,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 marul
1 demet kırmızı turp
1 demet roka
1 tere
300 gr ton balığı konservesi
1 katı yumurta
2 kaşık sirke
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
yeteri kadar tuz ve karabiber
Ton balığı küçük parçalara bölündükten sonra üzerine limon suyu dökülür. Ayıklanmış marul, tere, kırmızıturp ve roka bol suyun altında yıkandıktan sonra doğranır. Yumurta porselen bir kabın içinde ezilir. Sonra tuz ve sirke katılır, karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Kanştırmaya ara vermeden zeytinyağı ve karabiber eklenir. Doğranmış yeşilliğin bir kısmı salata kâsesine yerleştirilir. Bunun üzerine ton balığının bir bölümü sıralanır. Salatalar ve ton balığı bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. Hazırlanan yumurtalı sos üzerine döküldükten sonra hafifçe bir kanştınlır ve servis yapılır.
|
Ton Balığı Salatası |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6698
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
4,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ton konserve
3 adet haslanmis patates (pure yapilacak)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 kasik mayonez
1) Bir kabin icine ton konserve konur. Patatesler haslanip ezilir.
2) Dereotu, maydanoz, taze soğan ince kiyilir.
3) Tum malzemeler ton baliginin icine ilave edilerek iyice katistirilir.
4) Servis tabagina alinip uzeri istege gore suslenerek servis yapilir.
|
Ton Balıklı Salata |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66798
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
3,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 küçük kutu ton balığı konservesi
1 orta boy havuç
3 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
3-4 dal taze soğan
1 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet maydanoz
1/4 limon suyu
4-5 kornişon turşu
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Ton balığının yağını süzerek küçük parçalara ayıralım. Haşlanmış havucu ve kornişon turşuyu yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. Taze soğanları ve maydanozu kıyalım. Bir kabın içine maydonozu, taze soğanları, ton balığını, havuç ve kornişon dilimlerini, mısırı ekleyip karıştıralım. Zeytinyağını, limon suyunu, mayonezi tuzu ve karabiberi bir kapta çırparak salataya ekleyip karıştıralım. Salatayı servis tabağına alıp servis yapalım.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 16.03.2023
|
TON BALIKLI SALATA |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3293
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
3,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu ortaboy ton balığı
1 yumurta
100 gr salatalık turşusu (isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
1 sert domates
2 sivri biber veya çarliston biber
1 adet salatalık
4 yaprak göbek salata
1 limon
2 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı sarı hardal (tatlı)
1 tutam tuz (isteğe bağli)
Göbek marul yaprakları ince ve kısa olarak doğranır. Küp şeklinde kesilmiş domatesler ve salatalık, yuvarlak ve ince olarak doğranmış turşu ve sivri biber ile birlikte marul içine katılır. Yumurta iyice haşlanarak küp şeklinde doğranır ve karışımın içine konur. Bu karışımın içine de suyu süzülmüş ton balığı eklenerek tahta bir kaşıkla karışımı ezmeden karıştırılır. Diğer bir tarafta mayonez, 1/2 limon ve hardal biraz tuz ilave edilerek çırpılır. Bu sos yavaşça ton balıklı karışıma eklenir. Daha ekşi olması isteniyorsa limon ilave edilebilir.
Not: Bu salatayı ekmek arasında sandwich olarak veya diyet bisküvinin üzerinde de deneyebilirsiniz.
|
TON BALIKLI SALATA |
|
selami
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc19394
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
3,933 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. göbek salata
100 gr. haşlanmış yağsız tavuk göğsü
1 adet orta boy domates
1 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1/4 limon
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Göbek salata kalın dilimler halinde kesilip tabağa alınır. Üzerine daha önceden haşladığımız küçük parçalara ayrılmış tavuk eti konulur. Dilimlenmiş domates ve salatalık tabağın kenarlarına istenildiği şekilde dizilip, salatanın üzeri maydanozla süslendikten sonra zeytinyağı ve limon suyu gezdirilip servis edilir.
|
Ton Balığı Salatası |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc3869
Gönderme Tarihi: 18.May.2006
3,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu ton baligi konservesi
4 adet iri dolmalik biber
1 adet küçük soğan
4 çorba kasigi mayonez
4 adet salatalik tursusu
Tuz
Karabiber
Ton baligini küçük dograyin. Küp seklinde dogranmis soğan, mayonez, çig krema, ince dogranmis tursu, tuz ve karabiber ilave edin. Tahta kasik ile karistirin.
Dolmalik biberleri yikayip, çekirdeklerini çikartin. Biberlerin içine ton balikli salatayi doldurun.
Doldurulmus biberleri dilimleyip, servis tabagina dizin. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapin.
|
Ton Balığı Salatası |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12091
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007
3,682 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy domates
1 küçük kutu ton balığı
1 demet maydanoz
1 limon
5-6 yaprak fesleğen
1 avuç kadar haşlanmış kuru fasulye
1/2 bardak zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra porselen bir kâsenin içine doğrayın. Ton balığını, yağını süzerek kutudan çıkarın ve haşlanmış fasulye, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz ve fesleğenlerle birlikte domatese katın. Yeteri kadar tuz ve biberini, zeytinyağını, 1 limonun suyunu da döktükten sonra tahta kaşıkla karıştırın ve tabağa alıp servis yapın.
|
TONBALIĞI SALATASI |
|
bilge79
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc26718
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2008
3,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kutu ton balığı konservesi,
1 küçük kereviz,
Haşlanmış ve dilimlenmiş havuç,
küçük soğanlar,
4 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon,
domates dilimleri.
Hazırlanışı:
Ton balığını küçük küçük doğrayın. Kerevizi incecik dilimleyin. Malzemeleri karıştırıp üstüne zeytinyağı ve limonu dökün. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Ton Balıklı Salata |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131563
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
3,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım adet atom marol
Yarım bağ roka
4 dal soğanın yeşil kısmı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Baharat
Konserve ton balığı
İlk önce marolumuzu sirkeli suda bekletip, bakterilerden arınmasını sağlıyoruz. Bir bıçak yardımıyla atom marolumuzu ince ince doğruyoruz. Yada vitaminin kaçmasını istemiyorsanız elinizle parçalayabilirsiniz. Ardından rokalarımızı elimizle parçalayarak büyük bir kabın içerisine koyuyoruz. Roka, potasyum C ve K vitamini oranı yüksek olan bir sebzedir. Soğanın yeşil kısımlarını ekledikten sonra sırasıyla doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberimizde kabımızın içerisine koyuyoruz. Son olarak ton balığımızı salatamıza ekleyip iyice harmanlıyoruz.
Salatamıza lezzet vermesi açısından sos hazırlayacağız. İster sosunuzu ayrı bir kabın içerisinde isterseniz de salatayı yaptığınız kabın içerisine dökerek tat vermesini sağlayabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı nar ekşisine 1 çay kaşığı tuz ekledikten sonra iyice karıştırıyoruz. Yaptığımız sosu salatanızın üzerine gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Not: Elbette ki sevdiğiniz malzemeleri salatanızın içerisine ekleyebilir veya sevmediğiniz malzemeleri salatadan çıkarabilirsiniz. Ayrıca ton balıklı salatayı yemeklerinizin yanına alternatif seçenek olarak koyabilir veya tek başına bir ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
|
TON SALATASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80445
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
3,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1) 100 gram ton balığı alınız.
2) 1/2 dolma biberi kibrit gibi doğrayınız. 1/2 domatesi 4 parça olarak yarınız. 4 adet çekirdeksiz yeşil zeytini ortadan yarınız, 2 adet küçük kornişonu ince dilimleyiniz ve 1 adet, 9 dakika haşlanmış yumurtayı boyuna 6'ya bölünüz.
3) Hepsini bir kaba koyunuz. Limon sostan 3 çorba kaşığı koyup karıştırdıktan sonra bir tabakta yeşil salata yaprağının üzerinde servis yapınız.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 16.03.2023
|
Ton Balıklı Salata |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65543
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
3,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. ton balığı
Tuz, karabiber
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp, zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip servis tabağına alın. Parçaladığınız ton balığını salataya ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
|
Ton Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39044
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2009
2,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu 160 gramlık ton balığı konservesi
3 yaprak marul
½ adet kuru soğan
1 yaprak kırmızı lahana
1 adet iri kırmızı turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı (sızma)
Tuz
Marul yapraklarını iyice yıkadıktan sonra enine şeritler halinde doğrayıp derince bir kaba (salata kabına) alın. Kırmızı lahanayı da, önce yaprakları boyuna ikiye bölüp aynı sekilde doğrayın ve kaba ilave edin. Turpu rendeleyin ve kaba ekleyin.
Soğanı yarım daire halkalar halinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine bol tuz serpin ve yuğurun. Sonra yıkayıp salataya ilave edin.
Ton balığınının yağını süzün ve küçük parçalara bölün.
Salataya limon suyunu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.
Soğuk servis yapın.
Not: Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları da haşlayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp salataya ilave edebilirsiniz.
|
Ton Balığı Salatası |
|
pardus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26990
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2008
2,806 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük kutu konsarve ton balığı
4 adet kornişon turşu
1 adet haşlanmış yumurta
2 adet dolma biber
2 çorba kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
4-5 yaprak göbek marul
1 çay kaşığı tuz
Konservenin yağı süzülür küçük parçalara ayrılır. Turşu ve yumurta küp doğranır. Biber ince kıyılır. Marul iri parçalara ayrılır. Hazırlanan malzeme karıştırma kabına konur. Üzerine mayonez, limon suyu ve tuz karışımı eklenir ve karıştırılır.
|
Ton Balıklı Salata |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73601
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
2,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram ton balığı
1 demet taze soğan
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 çay bardağı mısır
Yarım göbek salata
1 limon
Maydanoz
Tonbalığını derin bir kabın içine yağını süzüp alın. Üzerine haşlanmış mısır ve pirinci ekleyip karıştırın. Taze soğanı ve maydanozu da kıyıp üzerine ekleyin. Limon suyu ve istenirse bir miktar da zeytinyağı ilave edilebilir. Bu karışımı göbek salatanın yapraklarının içine doldurup ikram edebilirsiniz. Ya da yufkadan hazırlayacağınız kızarmış çanakların içlerine de de şık bir sunum olabilir. Soğuk olarak yiyebileceğiniz besleyici ve lezzetli bir salata.
|
Ton Balığı Salatası |
|
mavi kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc86295
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2013
2,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram ton balığı konserve
10 adet dilimlenmiş yeşil zeytin
1/2 bardak tane haşlanmış mısır
1 adet havuç
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı kapari çiçeği turşusu
1/2 demet dereotu
Bir tutam tuz ve karabiber
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Konserve ton balığının yağını süzdürün. Bütün malzemeleri ince doğrayın ve limon suyu zeytinyağıyla karıştırılıp servis edin.
|
Ton Balığı Salatası |
|
not defteri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc133388
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2018
653 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu ton balığı konservesi
4 adet iri dolmalık biber
1 adet küçük soğan
4 çorba kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı çiğ krema
Ton balığını küçük doğrayın. Küp şeklinde doğranmış soğan, mayonez, çiğ krema, ince doğranmış turşu, tuz ve karabiber ilave edin. Tahta kaşık ile karıştırın. Dolmalık biberleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Biberlerin içine ton balıklı salatayı doldurun. Doldurulmuş biberleri dilimleyip, servis tabağına dizin. Domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.06.2024
|
|