3 kutu ton balığı
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet domates
2 adet biber
2 yemek kaşığı bezelye
2 adet yufka
30 gr margarin
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Patatesleri ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Tavaya önce margarini katıp eritin, ardından doğranmış patatesleri, havuçları, halka doğranmış biberleri, kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ve bezelyeyide ilave edip bir miktar su ile pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
Yağı süzülmüş ton balıklarınıda da bu karışıma ekleyip, dörde böldüğünüz yufkaların içine birer servis kaşığı dolusu paylaştırın ve yufkaları talaş böreği yapar gibi bohça şeklinde kapatın. Üzerine, iyice çırptığınız yumurtaları sürüp, az yağlanmış tepsiye dizerek 15-20 dakika fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|