|
|
Topak Çörek |
|
Almina
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2014
Mesajlar: 34 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc98543
Gönderme Tarihi: 27.May.2014
1,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
3 dilim beyaz peynir (ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yumurtanın birinin sarısı ayrılır. Diğer malzemelerle (peynir dahil) ele yapışamayan bir hamur yapılır. Hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|
Topak Çörek Tarifleri Kete Tarifleri
|
|