Kısa URL: https://ml.md/lc149967
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2020
2,030 defa indirildi / yazdırıldı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
3 kg. Kemiksiz et
100 gr. Kimyon
1 Çorba Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Tuz
4 lt. Su
1 kg. Kuru soğan
250 gr. Un
Mandalina büyüklüğünde kesilen etler kazana konur.
Üzerine 4 litre su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.
Üzerindeki köpük alınarak tuzu kontrol edilir.
Eğer tuzu eksik ise tekrardan tuz ilave edilir.
İnce doğranan soğanlar ve diğer malzemeler kazana konduktan sonra kazan çemberi hamur ile kaplanır.
1-2 cm çapında buhar çıkışı bırakılır.
Kazan kapağı üzerine bir taş konularak sabitlenir.
Yaklaşık 3 saat hafif ateşte pişen yemek kevgir ile tabaklara servis edilir.