FILET DE BOEUF GRILLES BEARNAISE
4 kişi için MALZEME :
4 adet bonfile (150 gr. tanesi)
2 çorba kaşığı rafine yağı
Tuz, bir çimdik karabiber
4 küçük domates
4 adet mantar
YAPILIŞI :
Bonfileler iki buçuk üç parmak kalınlığında olmalıdır, fazla dövülmemelidir
Bonfileleri tuzlayıp biberleyiniz, rafine yağı ile hafif yağlayıp kızgın ateşli ızgarada üçer dörder dakika alt üst pişirip bir servis tabağına veya bir güvece çıkarınız
Dört küçük domatesi bir kaç dakika fırında veya ızgarada pişirip bonfilelerin yanına diziniz
Mantarları sıcak suda ısıtıp her domatesin üzerine birer mantar koyunuz, yanlarına bir kaç dal su teresi, yoksa yaprak maydanoz koyup servis ediniz
Yanında garnitür olarak patates nuazet ve sos Bernez ile servis ediniz.
|