Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
140 g lık 4 bonfile
4 adet küçük domates (kokteyl tipi)
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Bir kaç su teresi ya da maydanoz yaprağı
4 dilim "maitre d'hotel" yağı
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Bonfileler kesilen kısımların üzerlerine oturtulur ve üzerine hafifçe bastırılarak yassıltılır, tuzlanıp biberlenir.
Dibi kalın bir tavaya sıvı yağ koyularak kızdırılır, kızartılır, servis tabağına alınır.
Bonfileler ilave edilerek alt ve üst tarafları pişirilir ve servis tabağına alınır.
Tavanın içindeki yağ dökülerek, tereyağı kızdırılarak mantarlar ilave edilir.
Birkaç dakika sote yapıp tuzlanır ve biberlenir, turnedoların üzerlerine paylaştırılır.
Domatesler hafif yağlanıp fırında ya da tavada pişirilerek turnedoların yanına konur.
Üzerine hafif kızarmış tereyağ dökülüp, yanına tere ya da maydanoz yaprağı konur.
Yanında garnitür olarak maitre d´hotel yağı ve kızarmış patatesle servis yapılır.
|