Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kase Haslanmış Tavuk Eti
2 Su Bardağı Tavuk Suyu
4 Çorba Kaşığı Terayağı
10 Çorba kaşığı Yoğurt
4 tatlı kaşığı Sirke
4 Adet Yumurta
1 Adet Yufka
6 Kaşık Un
5 Diş Sarımsak
Kırmızı Biber
Nane
Tuz
Yufkayı 6-7 parçava ayırıp tereyağında arkalı önlü kızartırız.
Kızaran yufkaları servis tabağına alırız. Başka bir tencerede 6 kaşık Unu, 4 Çorba Kaşığı Tereyağını, 10 Çorba Kaşığı yoğuurdu, 4 Yumurtayı, 2 Su Bardağı tavuk Suyu ile çırpar, ateşte koyu kıvama gelinceye kadar pişiririz.
Kovu kıvama gelen paçanın içine dövülmüş 5 diş Sarımsak, 4 tatlı Kaşığı sirke ve tuzu katıp, kızarmış yufkaların üzerine dökeriz, en üstüne de tavuk etlerini parçalayıp koyarız.
Tereyağında erittiğimiz kırmız pul biber ve naneyi üzerine döküp sıcak olarak servis yaparız.
|