Refika Birgül
6 dilim Dana Tranç
2 tatlı kaşığı Hardal
5 çorba kaşığı Zeytinyağı
2 çorba kaşığı Sirke
4 dal Taze Kekik
2 tatlı kaşığı Kırmızıbiber
2 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Tuz
Bebek Roka Yaprakları
5-6 adet Biber Turşusu
4 çorba kaşığı Hardal
100 gr. Dil Peyniri
1 dal Biberiye
3 diş Sarımsak
Tranç dilimleri et döveceği ile birkaç kez dövülerek 4 mm kalınlığına getirilir. 2 tatlı kaşığı hardal, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 1 dal biberiye, 4 dal taze kekik, dövülmüş 3 diş sarımsak ve 2 tatlı kaşığı kırmızı biber ve karabiber ile 1 tatlı kaşığı deniz tuzu ile hazırlanan marinasyon karışımı ete iyice yedirilir. Ve 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletilip, daha sonra pişene kadar buzdolabında bekletilir. Iyice köz olan mangalın üzerine bir maşa yardımıyla trançlar yerleştirilir. İnce dilimler halinde olduğu için pişmesi uzun sürmeyecektir. 2 dakika pişirilip, çevrildikten sonra üzerlerine el ile lime edilmiş dil peynirlerini etin pişen yüzeyine yerleştirin. Üzerine geniş bir tencerenin kapağını kapatırsanız, peynirler daha çabuk ve güzel bir şekilde eriyecek. Pişmeye yakın bir tutam kırmızıbiber, karabiber ekleyip taze kekik atın. Bu kocaman sandviç ekmeğinizi ortadan ikiye bölün ve her iki tarafına hardal sürün. Önce bolca rokayı yerleştirin ekmeğinize ve üzerine pişirdiğiniz etleri koyun. Biraz daha roka ekledikten sonra, turşuları da koyup ikram edebilirsiniz.
|