Malzeme:
Hamuru:
1 bardak sıvıyağ,
yarım bardak su,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 tutam yemek sodası,
1 tutam toz tarçın,
aldığı kadar un.
İçi:
2 bardak ince çekilmiş ceviz,
2 çorba kaşığı çekilmiş turunç reçeli,
1 tatlı kaşığı bal,
1 adet yumurta
Şurup:
2 bardak bal,
1 bardak şeker,
3 bardak su
Hazırlanışı:
Yağ, su, toz şeker, yemek sodası, tarçın ve unu hamur olacak şekilde yoğurun. Elde edilen hamuru küçük toplar şeklinde ayırıp, her birini elle açın. İç malzemesini karıştırıp hamurun içine yerleştirin. Yarım ay şeklinde sarıp kapatın. Tepsiye dizin ve 30 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuyunca şurubu hazırlayın. Oluşan köpükleri delikli kaşıkla alın. Şurup koyulaşınca kurabiyeleri (travadoları) beşer onar içine atın. 5-10 dakika karıştırarak pişirin ve daha sonra delikli bir kaşıkla tabağa alın. Kalan şurubu üzerine dökün. Son olarak, kalın çekilmiş cevizle üzerini süsleyin.
Akşam Gazetesi
|