Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > Tulum Kebabı (1 adet - 59 defa bakıldı)

Tulum Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tulum Kebabı

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2277
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184365
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2025
22 defa indirildi / yazdırıldı




10-15 Kiloluk Erkek Kuzu
Tuz
Kekik
Kimyon
Kırmızı Pul Biber

Kebap pişirilmeden bir gün önce kuzu kesilir, parçalanır, tulumu ayrılır ve et dinlendirilir.
Aynı gün etin pişeceği kuyu ateşi yakılır ve gece boyunca kapağı kapatılarak ısıtılır.
Kebap kuyuya sürülmeden önce kapağı açılıp yeniden odun takviye edilerek ısı yükseltilir.
Dinlenmiş kuzu eti tuz ve baharatlarla ovulur, tulumun içine yerleştirilir ve ağzı dikilir.
Kuyunun tabanındaki korların 10 cm üstüne bir sac yerleştirilir, üstüne tulum konur. Tulumun üstüne de, değmeyecek şekilde bir sac yerleştirilir, üstüne küllü korlar serilir. Bu şekilde alt ve üst ısı akışı korunmuş olur.
Hazırlanan düzenekten sonra kuyunun kapağı kapatılır, kenarları çamurla sıvanır ve pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 5-6 saat sonra kebap kuyudan çıkartılıp testide pişen bulgur pilavıyla birlikte ikram edilir.

Not: Tulum kebabı veya yörede bilinen adıyla “Hırsız Kebabı”, geçmişte daha çok çobanların yaptığı bir yemektir. Çobanlar sürüleri otlatırken yola çıkmadan evvel bir kuyu kazarlar, iç malzemesini etle ve yanlarında getirdikleri baharatlar ile sıvayıp tulumu diker, pişirirlermiş. Tulumun yanmaması için altına ve üstüne çevredeki ağaçlardan topladıkları kalın yaprakları serer, toprak serper ve en üstüne ateş yakarlarmış. Bu ateş dışardan bir kebabın piştiğinin anlaşılmaması için yakılırmış. Döndükleri zaman kuyuyu açar ve pişen kebabı orada yerlermiş. Bir rivayete göre birbirini tanıyan çobanlar kendi aralarında şakalaşırken birbirinden habersiz kuzuyu alıp pişirir ve kuzunun sahibi çobanı davet ederlermiş. Kebap eğlenceli sohbet eşliğinde yenir, bir sonraki sefer kuzu kapma hakkı diğer çobana geçermiş.







Tulum Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri



(1 adet Tulum Kebabı 59 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası