Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Tulumba Tatlısı (45 adet - 2,024,068 defa bakıldı)

Tulumba Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tulumba Tatlısı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180070
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2024
142 defa indirildi / yazdırıldı




MasterChef

Hamuru için:
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Sıvı yağ (derin kızartma için)

Şerbet için, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp soğuması için kenara koyun.
Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu bir tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başladığında, unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamuru toparlayın. 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra hamuru ılımaya bırakın.
Ilınan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle ya da tahta kaşıkla iyice karıştırın. Her yumurtayı eklediğinizde hamurun pürüzsüz bir kıvam almasına dikkat edin.
Son olarak nişastayı ekleyip karıştırın. Hamur yumuşak ve pürüzsüz olmalıdır.
Hazırladığınız hamuru geniş uçlu bir sıkma torbasına doldurun.
Derin bir tavada bolca sıvı yağı kızdırın.
Hamuru sıkma torbası ile yağa sıkın ve yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda parçalar kesin.
Tulumbaları kısık ateşte altın rengi olana kadar kızartın. Kızartma işlemi sırasında yağın çok kızgın olmamasına dikkat edin, böylece tulumbalar içi güzelce pişer.
Kızaran tulumbaları hemen soğuk şerbetin içine atın ve 2-3 dakika bekletin.
Şerbetten çıkardıktan sonra servis tabağına alın.



Tulumba Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177619
Gönderme Tarihi: 05.May.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

İlk olarak şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Ardından ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Hamur için; suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alın, kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla hızlıca karıştırarak pişirin. Hamur top şeklini alıp tencerenin kenarına çekildiğinde ocaktan alın.
Hamur biraz ılınınca, yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Yumurtaları eklerken hamurun pürüzsüz olması önemlidir.
Hamuru sıkma torbasına doldurun. Eğer sıkma torbanız yoksa, kalın bir dondurma kaşığı veya bir çay bardağı kullanabilirsiniz.
Geniş bir tavada yağı kızdırın. Hazırladığınız hamurdan parçalar alıp tavaya sıkın ve altın rengi alana kadar kızartın. Hamurların her iki tarafını da eşit şekilde kızartın.
Kızaran tatlıları bir kevgir veya delikli bir kaşık yardımıyla yağdan alın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu serili bir tabağa alın.
Kızarmış tulumbaları ılık şerbete batırın. Şerbetin içinde en az 15-20 dakika bekletin, tatlıların şerbeti iyice çekmesi için bu önemlidir.
Şerbetini çeken tulumbaları servis tabağına alın ve dilerseniz üzerine isteğe göre hindistancevizi serperek servis yapın.



Tulumba Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174191
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2023
150 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı soğuk su (su bardağı ölçüsü 220 ml)
1 tepeleme tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığının ucu ile tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
4 -5 adet yumurta (Kıvama göre eklenecek)
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tulumbayı yapmaya şerbetini yaparak başlayalım. Tencereye 3,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı su koyup orta ateşte kaynatıp koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayalım.
Ocağın altını kapatmaya 5 dakika kala 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edelim.
Ocaktan alıp ılımaya bırakın, ılık hale gelince buzdolabına kaldırın. Şerbet mutlaka soğuk olmalı.
Hamuru için; derin bir tavaya 2 su bardağı suyu, 1 tepeleme tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığının ucu ile tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştıralım. Tavayı ocağa alalım.
Ocağı altını açalım, su kaynamaya başlayınca, içine 2,5 su bardağı unu ilave edip tahta kaşık ile iyice karıştıralım çok kısa sürede un toplanacaktır.
Ocakta orta ateşte 5 dakika boyunca sürekli karıştırıp alt üst ederek hamuru kavuralım.
Bunun bir kolay yolu metal bir kepçenin arkası ile hamura basa basa ezerek kavurabiliriz bu şekilde unu daha kolay yedirmiş oluyoruz.
Hamur kıvama geldiğinde ocağı kapatıp hamuru mutfak tezgahına alın.
Sıcak hamuru elimizle yoğurmalı, açmalı, sermeli, katlamalı, hamur soğuğa yakın ılık hale gelene kadar bunlara devam etmeli.
Sonra hamuru ister elde yoğurarak isterseniz hamur çırpıcıda, dilediğimiz gibi bir kaba alıp, üzerine 1 adet tüm yumurtayı kıralım ve karıştırmaya başlayalım.
İlk yumurtayı hamura iyice yedirip karıştırdıktan 2 dakika sonra, ikinci yumurtayı ekleyelim ve karıştırmaya ara vermeden devam edelim.
3. yumurtayı ilave edip karıştıralım, dördündü yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Hamurun kıvamına, yumurtanın büyüklüğüne göre 1 tane daha yumurta eklenebilir.
Sıkma torbasına tırtıklı uç takıp hamuru sıkma torbasına alalım.
Hamurun kıvamı ne çok cıvık ne de çok akışkan olmalı, aşırı sert de olmamalı, tek elle biraz kuvvet gerektirecek ama sıkılabilecek kıvamda olması gerekir.
Geniş boy tavaya bolca sıvı yağ ekleyelim. Ocağı açmadan önce yağ mutlaka soğuk olmalı.
Hamurları sıkma torbasından sıkıp sıkıp yağa batırılmış makas ile dilediğimiz boyda kesip kesip soğuk yağ içine bırakalım.
Hamurlar tüm tavayı doldurmalı, ocağın altını kısık ateşte açalım. Hamur pembeleşmeye başlayınca ocağı derecesini orta ateşe yükseltmeli.
Dikkat edilmesi gereken püf nokta hamurun rengi pembe olana dek kesinlik karıştırmıyor ve tatlıları ellemiyoruz hep kısık ateşte durmalı, rengi pembeleşmeye başlayınca orta ateşe yükseltip kızartmaya devam ediyoruz.
Bu aşamada hamur hızlı bir şekilde kızardığından yanmaması için sık sık karıştırabilirsiniz.
Hamurlar altın rengi kıvama gelince süzgeçle alıp, soğuk şerbetin içerisine bırakın.
2-3 dakika boyunca soğuk şerbetin içerisinde karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Üzeri açık şekilde muhafaza edelim.

Not: Tulumba hamuru duy takılmış sıkma torbasına koyulup yapılıyor bu şekilde orijinal şekil veriliyor, hamuru sıkma torbasına koyduktan sonra, üzerine tekrardan bir sıkma torbası daha geçirip sağlamlaştıralım ki, hamuru sıkarken poşet yırtılması. İkinci taktığımız poşedin ucunu da duya göre keselim.



Tulumba Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174097
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2023
146 defa indirildi / yazdırıldı




2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı su
3 adet yumurta
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu

Tatlının şerbeti için şeker ve suyu bir tencerede pişirip kaynamaya başlayınca altını kısın.
Kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte 30-35 dakika daha pişirin.
İçine limon suyunu da ilave edin ve ılınmaya bırakın.
Şerbeti oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve iyice soğutun.
Tatlının hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu ekleyip kaynatın.
Unu eleyip kaynayan karışıma ilave edin.
Tahta kaşıkla iyice karıştırın ve altını kısın.
4-5 dakika da kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Hamuru oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirip içine teker teker yumurtaları ekleyin.
Yumurtaları mikser yardımıyla hamura iyice yedirdikten sonra limon suyu ve irmiği de ilave edin ve yeniden 5 dakika kadar mikserle karıştırın.
Sıvı yağı tencerenize alıp hamurdan soğuk yağa krema sıkma torbası ve yıldız uçla parçalar sıkın ve altını kısık ateşte açın.
Nar gibi kızaran tulumbaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve 2-3 dakika bekletin.
Kevgir yardımıyla şerbetten aldığınız tatlılarınızı servis tabağına aktarıp servis edin.



Tulumba Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170188
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
262 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Şurup:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı sirke
Pişirmek için:
2,5 - 3 su bardağı sıvı yağ

Su ve toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika arada karıştırarak kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Süre sonunda hamuru tezgaha alın, eliniz ile bastırarak yaklaşık 15 cm çapında açın. Orta kısmına yumurta, yumurta akı, nişasta, irmik ve sirkeyi koyun. Dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur ele yapışan yumuşak bir hale gelince spatula ile dıştan içe doğru yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika yoğurun ve 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın.
Yaklaşık 30 cm çapındaki tencereye sıvı yağı koyun ve içine 2-3 cm uzunluğunda hamur parçaları sıkın. Arada tencereyi hafifçe sallayarak hamur yüzeylerinin tamamen yağlanmasını sağlayın. Tencereyi orta ısıdaki ocağa alın ve hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları kevgir ile alın ve şurubun içine koyun. Yaklaşık 2 dakika karıştırarak bekletin ve ikinci bir kevgir ile servis tabağına alın.



Tulumba Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163958
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022
223 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı su
100 gr. tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı kızartma yağı

Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.
Şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.
Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun.
Bir kaşık yardımıyla karıştırarak soğumasını sağlayın.
Ilıyınca yumurta ekleyin ve yedirin.
Sonra nişasta ve irmiği ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
Sıkma torbasına koyup yıldız ucu takın ve küçük küçük sıkıp yağın içine atarak kızartın.
Hafif pembeleşen tatlıları yağdan çıkarıp soğuyan şerbete daldırıp çıkarın.



Tulumba Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163760
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
257 defa indirildi / yazdırıldı




2 tane yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2,5 çay bardağı ile su
2,5 çay bardağı ile un
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı ile toz şeker
2 su bardağı ile su
1 tatlı kaşığı ile limon suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçeği yağı

Tatlının şerbetini hazırlamaya başlamadan önce; su ve toz şekerini birlikte karıştırdıktan sonra orta ateşte ortalama olarak 10- 15 dakika kadar kaynatın.
Limon suyunu da ilave ettikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda beklemeye bırakın
Su ve tereyağını ayrı bir tencereye alarak, tereyağı iyice eriyene kadar kaynatın. Kaynamakta olan suya unu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırmaya devam edin
Toparlanarak, kıvam alan hamuru ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Soğuyan hamurunuza yumurtaları tek tek kırın ve karıştırarak hamura iyice yedirilmesini sağlayın. Tuzu da ekleyin.
Takribî 2 cm. kalınlığındaki yıldız ucun takılı olan krema sıkma torbasına soğuyan hamurdan bir parça alın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra krema torbasındaki hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve rengini alana kadar iyice kızarmasını sağlayın.
Kızaran tatlıları hiç bekletmeden soğuk şerbet tenceresine alarak, şerbetini çekmesi için en az 10 dakika kadar bekletip sevdiklerinize servis edin.



Tulumba Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161035
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
İsteyen değişiklik yapıp, şerbete ek olarak 2 paket vanilya da ekleyebilir veya 1 çay kaşığı tarçın ile tatlandırır.
Kızartmak İçin:
Ayçiçek yağı

İlk önce şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Şerbeti için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın.
Şerbetin tamamen soğumasını bekleyin veya buzdolabına kaldırın. Şerbet çok soğuk olması gerekiyor, şerbet tamamen soğuduktan sonra hamuru hazırlayabilirsiniz.
Hamuru için; tencereye suyu, tereyağını, şekeri, tuzu ekleyin ve kaynatın.
Unu eleyin ve kaynamış olan su karışımına birden ekleyin, tahta kaşıkla hemen ve bütün gücünüzle karıştırın ve ocağın ayarını kısın. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin.
Hamurun soğuması için kenara alın. Hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikser ile iyice karıştırın, ben her yumurtayı 2 dakika kadar hamura yedirdim.
Yumurtaları yedirdikten sonra, limon suyunu ve irmiği ekliyoruz, mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırıyoruz. Parlak ve yapışkan bir hamur oluyor.
Yağı geniş bir tencereye alın ve yüksek ayarda ısıtın. İsterseniz tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altını açın, ben yağı önceden ısıtıyorum tekrar yağı soğutmaya gerek kalmıyor o zaman.
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takın ve torbanın yarısına kadar hamuru ekleyin.
Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin.
Yüksek derecede olan yağın altını kısalım, ağır, çıtır ve içi pişmesi için.
Kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirelim.
Pişen tulumbaları yağdan alıp hemen soğuk şerbete alın ve 2-3 dakika bekletin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi yapın.



Tulumba Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc160905
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021
326 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Şerbet için şeker ve su uygun bir tencereye alınır, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvama gelene dek kaynatılır, limon suyunu ekleyip ılımaya bırakılır. Şerbetin tamamen soğuması beklenir veya buzdolabına kaldırılabilir. Şerbet çok soğuk olduğu zaman hamura geçilebilir.
Hamuru için; tencereye su, tereyağı, şeker, tuz eklenir ve kaynatılır. Unu elenir ve kaynamış olan su karışımına birden eklenir, tahta kaşıkla karıştırılır ve ocağın altı kısılır. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırılır ve hamuru bu şekilde pişirilir.
Hamur soğuması için kenara alınır. Hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtalar teker teker hamura eklenir ve mikser ile karıştırılır.
Yumurtaları yedirdikten sonra, limon suyu ve irmik eklenir, mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırılır. Parlak ve yapışkan bir hamur ortaya çıkar.
Yağ geniş bir tencereye alınır ve yüksek ayarda ısıtılır. İsteğe göre tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altın açılabilir.
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takılır ve torbanın yarısına kadar hamur ekleyin.
Hamurdan istenilen boyutta yağa sıkılır ve makas ile kesin.
Ağır şekilde çıtır çıtır olması ve içi pişmesi amacıyla yüksek derecede olan yağın altı kısılır.
Ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirilir.
Pişen tulumbalar yağdan alınarak soğuk şerbete ilave edilir, 2-3 dakika bekletilir. Hamurun tamamı bitene kadar bu işlem yapılır.

Not: Tercihe göre şerbete 2 paket vanilya veya bir çay kaşığı tarçın da eklenebilir.



Tulumba Tatlısı

Denememe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc153046
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
515 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

100 gr. tereyağı
3 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için:
Ayçiçek Yağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
5 – 6 damla limon suyu
Süslemek için:
Toz antepfıstığı

Bir tencere içerisine şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5 – 6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tencereye margarin ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içerisine eleyerek ilave edin.
Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.
Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.
Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın.
Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru serçe parmağı uzunluğunda parçalar olacak şekilde sıkın.
Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.
Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.



Tulumba Tatlısı

veysi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc152622
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2020
488 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağısu
1 tatlı kaşığıl imon suyu
Kızartmak için:
3 su bardağı ayçiçek yağı

Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10- 15 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın.
Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da hamura karıştırın.
Yaklaşık 2-3 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın .Kızgın olmayan yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın. Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması oldukça önemli.
Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbete aktarın. Şerbetini çekmesi için beklettikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Not: Kızartma yağını soğutup süzdükten sonra ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edip, daha sonraki hamur kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.



Tulumba Tatlısı

mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc144694
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
572 defa indirildi / yazdırıldı




5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker

Su ve şekeri tencereye alıp eritin ve kaynatın.
Kaynayan şerbetin içine limon suyunu da ekleyip soğuması için kenara alın.
Tereyağı ve suyu tencereye koyun. Su kaynayınca içine azar azar unu ekleyin.
5-6 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ardından tuz ve yumurtaları da ilave edip elinizle yoğurun.
Hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tencerede kızdırın.
Sıkma torbasından baş parmak büyüklüğünde hamurları yağa döküp sallayarak kızartın.
Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.
10 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.



Ev Yapımı Tulumba Tatlısı

yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc143588
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
1,011 defa indirildi / yazdırıldı




5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker

Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek soğumaya alın.
Tereyağı ve suyu tencereye koyun, su kaynayınca azar azar un ekleyin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra tuz ve yumurtaları ekleyip elinizle yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı ocağa alarak kızdırın. Sıkma torbasını baş parmak kalınlığında olacak kadar yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın. Kızartma işleminden sonra soğuk şerbete koyun. 5-10 dakika beklettikten sonra servise sunun.



Tulumba Tatlısı

lezzet sektörü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc133024
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018
859 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
100 gr margarin
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Margarin ve suyu derin bir tencereye alıp ocakta kaynatıyoruz.
Unu ve irmiği ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz ve ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp çırpma teliyle yumurtaları hamura iyice yediriyoruz.
Hamurumuzu krema torbasına doldurup şekilli uç takıyoruz.
Öte yandan tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurları yarım parmak uzunluğunda olacak şekilde pompayla sıkıp yağın içine alıyoruz.
Kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz.
Öte yandan şerbetimizi hazırlıyoruz tencereye 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su koyup yarım saat kadar pişiriyoruz.
Şerbetimiz ılık olacak şekilde soğuk tatlılarımıza şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz .



Tulumba Tatlısı

Yüksel Gürbüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2015
Mesajlar: 20
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc108074
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015
1,632 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
10 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1,5 su bardağı su
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için
Ayçiçek yağı

Şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağını suyu kaynamaya bırakın, azar azar unu ekleyin, 5 dakika kadar pişirin, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Azar azar yumurtaları ilave edip sıkma torbasının içine koyun, sıcak olmayan ılık yağın içinde rengi koyu sarı olana dek pişirip şerbete atın. 10 dakika da şerbetin içinde bekletip ikram edin.


Fotoğraf "mübaşir" tarafından gönderildi. 14.09.2015


Tulumba Tatlısı

hürcan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.07.2014
Mesajlar: 47
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc99629
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Hamuru için:
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
Kızartmak için
Sıvı yağ

Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir tencereye hamuru yapmak için suyu, yağı ve şekeri ekleyip, karıştırıp erimeye bırakın. Şeker eriyince içine unu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp iyice ezerek hamur haline getirin. Hamuru kaşığın etrafında top olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları içine teker teker ekleyip hamura yedirin. Hamura son olarak irmik ve nişasta da ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tavanın içine sıkma torbasıyla yıldız uçla sıkın. Yağın kızmasını beklemeden soğuk yağın içine minik şekillerde sıkıp yavaşça pişmesini bekleyin. Yağı kızdırırsanız tatlının içi hamur kalır. Pişen halka tatlısını da soğuk şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.


Fotoğraf "torun hanım" tarafından gönderildi. 10.07.2014


Tulumba Tatlısı

kuşçu
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.04.2014
Mesajlar: 18
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc97243
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014
1,688 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Şerbet için; su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyin. Suyu, yağı ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyince içine unu ekleyip kaşıkla ezerek hamur haline getirin. Ilınınca yumurtaları ekleyip hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıkma torbasındaki hamuru, tavadaki soğuk yağın içine sıkıp yavaşça pişirin ve şerbete atın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.08.2023


Tulumba Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95545
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
2,073 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Hamuru için:
2.5 su bardağı (250 g) un
4 yemek kaşığı tereyağ (100 g) ya da margarin
2 su bardağı (400 g) su
5 yumurta
1 çorba kaşığı (25 g) irmik
1 tepeleme çorba kaşığı dolusu (25 g) nişasta
½ çay kaşığı tuz
5 su bardağı sıvı yağ
Şurubu için:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Su, şeker ve limon suyu ateşe konur, kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.
Yağ, su ve tuz birlikte dibi yuvarlak bir tencereyle ateşe konur.
Kaynama noktasına gelince elenmiş un, irmik ve nişasta birden atılarak tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır.
Hafif ateşte 10 dakika sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar pişirilir.
Ateşten alınıp ılımaya bırakılır.
Ilıyınca yumurtalar birer birer yedirildikten sonra, 2 yemek kaşığı da tatlı şurubu koyulur.
Hamur ele yapışan bir durumda olmalıdır.
Hamur, ucuna tırtıklı huni takılmış torbaya doldurularak tavada bol miktardaki soğuk yağın içine atılır.
Tavaya konan hamur parçası miktarı tavanın 2/3’ sini dolduracak kadar olmalıdır.
Orta hararetle ateşte hamurlar yağın yüzüne çıkana kadar tava hafif hafif sallanarak pişirilir.
Hamurların alt kısmı sararınca bastırmadan spatulayla ya da çatalla çevrilir.
Çevrilen taraf sararınca ateş hafifletilerek kevgirle çevrilir ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
Her iki tarafı da aynı şekilde kızartıldıktan sonra süzülerek alınır.
Bekletmeden soğuk şuruba atılır.
5 dakika kadar şurubunu çekmesi sağlanarak servis tabağına alınır.


Fotoğraf "ragıp bey" tarafından gönderildi. 28.08.2020


Tulumba Tatlısı

akile
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2013
Mesajlar: 47
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc90848
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013
1,911 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
350 gram su
2 gram tuz
60 gram tereyağı
4 yumurta
180 gram un
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Su, tuz ve tereyağını tencerede kaynatın. 30 saniye kaynamış suya elenmiş un ilave edin. Kaşıkla karıştırıp yaklaşık iki dakika hamuru pişirin. Pişen hamuru tencereden alıp, bir kaba aktarın. Soğumaya başlayan hamurun içine yumurtaları teker teker kırın, her seferinde iyice karıştırarak hamura yedirin. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurun. Tırtıklı uç takın ve az ısıtılmış sıvı yağın içine şekillice sıkın. Şerbeti için tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin.


Tulumba Tatlısı

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88967
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,041 defa indirildi / yazdırıldı




Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı


50 gr. margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Su, margarin, bir çorba kaşığı toz şeker ve bir fiske tuz tencereye konup kaynatılır. Kaynadıktan sonra ateşteyken bir bardak un, irmik ve vanilya ilave edilip 10 dk. karıştırılarak pişirilir. Hamur toparlanınca altı kapatılır, ılıyınca içine yumurtalar birer birer kırılıp el ile yoğurularak yedirilir. Hazırlanan hamur, tulumba sıkma kalıbına konulur, soğuk yağ içine sıkılır. Ateş üzerinde sallayarak pembe renkte kızartılır. Daha önceden hazırlanmış koyu kıvamlı soğuk şerbete atılır. 15 dk. sonra şerbetten alınıp servis yapılır.







Tulumba Tatlısı Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(45 adet Tulumba Tatlısı 2,024,068 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort