|
Tulumba Tatlısı |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67432
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
2,661 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
2,5 su bardağı su
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
5 adet yumurta
Tuz
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
3 bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbeti hazırlarken, şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Kenara alın. Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra ateşten indirin. Ilınınca yoğurun, yoğururken içine teker teker hamura yedire yedire yumurtaları kırın. En son bir kahve fincan su katın. Tekrar karıştırın. Hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı. Kızartma tenceresindeki yağı kızdırın. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin. Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın. Yağ çok sıcak olmamalı. Tulumbaları çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın. El kevgiriyle yağını süzerek alıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın.
|
Tulumba Tatlısı |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64972
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
Su (5 çay bardağı, sıcak)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Un (2 su bardağı)
Yumurta (2 adet)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
İrmik (1 çorba kaşığı)
Vanilya (1 paket)
Şerbeti için:
Şeker (1 kg)
Su (3 bardağı)
Limon (Yarım adet)
Kızartmak için:
Sıvıyağ (1 su bardağı)
Şerbet hazırlığı: 1 kg şekeri 3 su bardağı suyla bir tencerede kaynamaya bırakın. Bu sırada kevgirle birkaç defa karıştırın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Şerbet bir taşım kaynayınca tencerenin altını kapatın.
Tencereye 5 çay bardağı su koyun. Ardından 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. Yağ eriyince 2 su bardağı unu tencereye ilave edin ve iyice karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuzu serpin ve orta ateşte unu pişirmeye devam edin.
Pişen karışımı 5 dakika tezgahta soğumaya bırakın. 2 adet yumurtayı soğuyan karışımın üzerine kırın ve kıvamı tutana kadar iyice yoğurun. Üzerine 1 çorba kaşığı irmik ve 1 paket vanilya ekleyip, yoğurmaya devam edin.
Tulumba makinesinin (ya da tulumba kalıbının) içine yeterince hamuru koyun. Tulumba makinesinden hamurları çıkarıp kızdırdığınız yağın içine atın ve kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın ve dilediğiniz miktarda bekleterek servise hazır hale getirin.
|
Tulumba Tatlısı |
|
pelikan
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72219
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012
2,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr margarin
200 gr un
3 adet yumurta
750 gr toz şeker
Yarım limon
Bir tutam tuz
Bir bardak suyu 125 gr. yağ ve biraz tuz ilâve edip kaynamaya bırakınız. Üzerine bir bardak dolusu takriben 200 gr. kadar un ilâve ediniz ve bir hamur haline gelinceye kadar karıştırınız. 2 dakika kadar bekleyiniz. Sonra içerisine 3 tane yumurtayı teker teker ilâve edip karıştırınız. Bu yumuşak hamuru tulumba aletine, şayet böyle bir aletiniz yoksa bezden yapacağınız bir bez huniye "tırtıllı huni" takıp, ılık yağın içine dilediğiniz büyüklükte sıkıp yüksek hararetli ateşte kızartınız. Yağın her defasında ılık olması sonra kızdırılması gerekmektedir. Pişen hamurları 750 gr. tozşekerle hazırlayacağınız bir şuruba atıp bir süre sonra çıkararak ikram ediniz.
|
TULUMBA TATLISI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70190
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011
2,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şerbeti:
1500 gr (6+1/4 su bardağı) şeker
1 litre (5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru:
45 gr(3 çorba kaşığı) tereyağı
400 gr (2 su bardağı) su
1 kahve kaşığı tuz
240 gr (2 su bardağı) un
3 yumurta 1-2 su bardağı rafine yağ
Büyükçe bir tencerede şeker ve suyu orta ateşte ısıtınız. Sürekli karıştırarak şekeri eritip, limon suyunu ekleyiniz. Şerbeti 10-15 dakika kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, şerbeti bir kenarda soğumaya bırakınız.
Hamuru hazırlamak için, büyükçe bir tencereye tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca su ve tuzu ekleyip, kaynamaya bırakınız. Kaynayınca unu bir kerede boşaltıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, hamuru tencerenin içinde soğumaya bırakınız.
Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyip, yumurtalar hamura iyice karışana kadar iyice yoğurunuz. Tatlı hamurunu geniş ve tırtıllı uç takılmış bir sıkma torbasına doldurup, istediğiniz boyda tatlılar sıkınız.
Geniş bir tencereye yada büyükçe bir tavaya rafine yağı koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca hazırladığınız hamurları tencereye yada tavaya atıp, arasıra çevirerek 7-8 dakika, her yanları iyice pembeleşene kadar kızartınız. Kızarmış tulumbaları kağıt peçete üstüne çıkarıp fazla yağlarını süzdürdükten sonra, soğumuş şerbetin içine atınız. Tulumbaları şerbetin içinde 15-20 dakika beklettikten sonra, bir servis tabağına çıkararak servis ediniz.
|
Tulumba Tatlısı |
|
hürcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99629
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,086 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Hamuru için:
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
Kızartmak için
Sıvı yağ
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir tencereye hamuru yapmak için suyu, yağı ve şekeri ekleyip, karıştırıp erimeye bırakın. Şeker eriyince içine unu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp iyice ezerek hamur haline getirin. Hamuru kaşığın etrafında top olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları içine teker teker ekleyip hamura yedirin. Hamura son olarak irmik ve nişasta da ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tavanın içine sıkma torbasıyla yıldız uçla sıkın. Yağın kızmasını beklemeden soğuk yağın içine minik şekillerde sıkıp yavaşça pişmesini bekleyin. Yağı kızdırırsanız tatlının içi hamur kalır. Pişen halka tatlısını da soğuk şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
Fotoğraf "torun hanım" tarafından gönderildi. 10.07.2014
|
Tulumba Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95545
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
2,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Hamuru için:
2.5 su bardağı (250 g) un
4 yemek kaşığı tereyağ (100 g) ya da margarin
2 su bardağı (400 g) su
5 yumurta
1 çorba kaşığı (25 g) irmik
1 tepeleme çorba kaşığı dolusu (25 g) nişasta
½ çay kaşığı tuz
5 su bardağı sıvı yağ
Şurubu için:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su, şeker ve limon suyu ateşe konur, kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.
Yağ, su ve tuz birlikte dibi yuvarlak bir tencereyle ateşe konur.
Kaynama noktasına gelince elenmiş un, irmik ve nişasta birden atılarak tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır.
Hafif ateşte 10 dakika sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar pişirilir.
Ateşten alınıp ılımaya bırakılır.
Ilıyınca yumurtalar birer birer yedirildikten sonra, 2 yemek kaşığı da tatlı şurubu koyulur.
Hamur ele yapışan bir durumda olmalıdır.
Hamur, ucuna tırtıklı huni takılmış torbaya doldurularak tavada bol miktardaki soğuk yağın içine atılır.
Tavaya konan hamur parçası miktarı tavanın 2/3 sini dolduracak kadar olmalıdır.
Orta hararetle ateşte hamurlar yağın yüzüne çıkana kadar tava hafif hafif sallanarak pişirilir.
Hamurların alt kısmı sararınca bastırmadan spatulayla ya da çatalla çevrilir.
Çevrilen taraf sararınca ateş hafifletilerek kevgirle çevrilir ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
Her iki tarafı da aynı şekilde kızartıldıktan sonra süzülerek alınır.
Bekletmeden soğuk şuruba atılır.
5 dakika kadar şurubunu çekmesi sağlanarak servis tabağına alınır.
Fotoğraf "ragıp bey" tarafından gönderildi. 28.08.2020
|
Tulumba Tatlısı |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88967
Gönderme Tarihi: 05.May.2013
2,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
50 gr. margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su, margarin, bir çorba kaşığı toz şeker ve bir fiske tuz tencereye konup kaynatılır. Kaynadıktan sonra ateşteyken bir bardak un, irmik ve vanilya ilave edilip 10 dk. karıştırılarak pişirilir. Hamur toparlanınca altı kapatılır, ılıyınca içine yumurtalar birer birer kırılıp el ile yoğurularak yedirilir. Hazırlanan hamur, tulumba sıkma kalıbına konulur, soğuk yağ içine sıkılır. Ateş üzerinde sallayarak pembe renkte kızartılır. Daha önceden hazırlanmış koyu kıvamlı soğuk şerbete atılır. 15 dk. sonra şerbetten alınıp servis yapılır.
|
TULUMBA TATLISI |
|
tahlil
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88537
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. su Yarım limon
1 kahve fincanı yağ (katı)
250 gr. un 3 yumurta
Su bir tencereye dökülür. İçine yağ ve yarım limon suyu koyularak kaynatılır. Su kaynaymca ateş iyice kısılır. İçine karıştıra karıştıra un koyulur. Ve kulak memesi sertliğine gelene kadar pişirilir. Ateşten indirilir. Uç yumurta kırılır. Hamura yedirilir. Bir hamur sıkma torbası ile kızgın yağa birer birer sıkarak kızartılır. Önceden hazırlanmış soğuk şuruba atılır.
ŞURUBU: 3 su bardağı şeker, kaynatılır. 3,5 su bardağı su koluyaşınca Dörtte bir limon suyu eklenir. Soğutulur.
|
Tulumba Tatlısı |
|
akile
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90848
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
350 gram su
2 gram tuz
60 gram tereyağı
4 yumurta
180 gram un
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su, tuz ve tereyağını tencerede kaynatın. 30 saniye kaynamış suya elenmiş un ilave edin. Kaşıkla karıştırıp yaklaşık iki dakika hamuru pişirin. Pişen hamuru tencereden alıp, bir kaba aktarın. Soğumaya başlayan hamurun içine yumurtaları teker teker kırın, her seferinde iyice karıştırarak hamura yedirin. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurun. Tırtıklı uç takın ve az ısıtılmış sıvı yağın içine şekillice sıkın. Şerbeti için tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin.
|
Tulumba Tatlısı |
|
kuşçu
Aşçı
Kayıt: 09.04.2014
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97243
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014
1,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Şerbet için; su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyin. Suyu, yağı ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyince içine unu ekleyip kaşıkla ezerek hamur haline getirin. Ilınınca yumurtaları ekleyip hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıkma torbasındaki hamuru, tavadaki soğuk yağın içine sıkıp yavaşça pişirin ve şerbete atın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.08.2023
|
Tulumba Tatlısı |
|
Yüksel Gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc108074
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015
1,632 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
10 çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1,5 su bardağı su
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağını suyu kaynamaya bırakın, azar azar unu ekleyin, 5 dakika kadar pişirin, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Azar azar yumurtaları ilave edip sıkma torbasının içine koyun, sıcak olmayan ılık yağın içinde rengi koyu sarı olana dek pişirip şerbete atın. 10 dakika da şerbetin içinde bekletip ikram edin.
Fotoğraf "mübaşir" tarafından gönderildi. 14.09.2015
|
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı |
|
yasemin abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2019
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc143588
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019
1,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker
Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek soğumaya alın.
Tereyağı ve suyu tencereye koyun, su kaynayınca azar azar un ekleyin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra tuz ve yumurtaları ekleyip elinizle yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı ocağa alarak kızdırın. Sıkma torbasını baş parmak kalınlığında olacak kadar yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın. Kızartma işleminden sonra soğuk şerbete koyun. 5-10 dakika beklettikten sonra servise sunun.
|
Tulumba Tatlısı |
|
lezzet sektörü
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133024
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018
858 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
100 gr margarin
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Margarin ve suyu derin bir tencereye alıp ocakta kaynatıyoruz.
Unu ve irmiği ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz ve ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamur soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp çırpma teliyle yumurtaları hamura iyice yediriyoruz.
Hamurumuzu krema torbasına doldurup şekilli uç takıyoruz.
Öte yandan tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurları yarım parmak uzunluğunda olacak şekilde pompayla sıkıp yağın içine alıyoruz.
Kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz.
Öte yandan şerbetimizi hazırlıyoruz tencereye 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su koyup yarım saat kadar pişiriyoruz.
Şerbetimiz ılık olacak şekilde soğuk tatlılarımıza şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz .
|
Tulumba Tatlısı |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144694
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
572 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Şerbeti için:
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
500 gram toz şeker
Su ve şekeri tencereye alıp eritin ve kaynatın.
Kaynayan şerbetin içine limon suyunu da ekleyip soğuması için kenara alın.
Tereyağı ve suyu tencereye koyun. Su kaynayınca içine azar azar unu ekleyin.
5-6 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Ardından tuz ve yumurtaları da ilave edip elinizle yoğurun.
Hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tencerede kızdırın.
Sıkma torbasından baş parmak büyüklüğünde hamurları yağa döküp sallayarak kızartın.
Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.
10 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Tulumba Tatlısı |
|
Denememe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc153046
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020
515 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
100 gr. tereyağı
3 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Kızartmak için:
Ayçiçek Yağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
5 6 damla limon suyu
Süslemek için:
Toz antepfıstığı
Bir tencere içerisine şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5 6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tencereye margarin ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içerisine eleyerek ilave edin.
Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.
Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.
Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın.
Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru serçe parmağı uzunluğunda parçalar olacak şekilde sıkın.
Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.
Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.
|
Tulumba Tatlısı |
|
veysi
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152622
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2020
488 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağısu
1 tatlı kaşığıl imon suyu
Kızartmak için:
3 su bardağı ayçiçek yağı
Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10- 15 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın.
Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da hamura karıştırın.
Yaklaşık 2-3 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın .Kızgın olmayan yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın. Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması oldukça önemli.
Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbete aktarın. Şerbetini çekmesi için beklettikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Not: Kızartma yağını soğutup süzdükten sonra ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edip, daha sonraki hamur kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.
|
Tulumba Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161035
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
İsteyen değişiklik yapıp, şerbete ek olarak 2 paket vanilya da ekleyebilir veya 1 çay kaşığı tarçın ile tatlandırır.
Kızartmak İçin:
Ayçiçek yağı
İlk önce şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Şerbeti için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın.
Şerbetin tamamen soğumasını bekleyin veya buzdolabına kaldırın. Şerbet çok soğuk olması gerekiyor, şerbet tamamen soğuduktan sonra hamuru hazırlayabilirsiniz.
Hamuru için; tencereye suyu, tereyağını, şekeri, tuzu ekleyin ve kaynatın.
Unu eleyin ve kaynamış olan su karışımına birden ekleyin, tahta kaşıkla hemen ve bütün gücünüzle karıştırın ve ocağın ayarını kısın. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırın ve hamuru bu şekilde pişirin.
Hamurun soğuması için kenara alın. Hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtaları teker teker hamura kırın ve mikser ile iyice karıştırın, ben her yumurtayı 2 dakika kadar hamura yedirdim.
Yumurtaları yedirdikten sonra, limon suyunu ve irmiği ekliyoruz, mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırıyoruz. Parlak ve yapışkan bir hamur oluyor.
Yağı geniş bir tencereye alın ve yüksek ayarda ısıtın. İsterseniz tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altını açın, ben yağı önceden ısıtıyorum tekrar yağı soğutmaya gerek kalmıyor o zaman.
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takın ve torbanın yarısına kadar hamuru ekleyin.
Hamurdan istediğiniz boyutta yağa sıkın ve makas ile kesin.
Yüksek derecede olan yağın altını kısalım, ağır, çıtır ve içi pişmesi için.
Kevgir yardımı ile ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirelim.
Pişen tulumbaları yağdan alıp hemen soğuk şerbete alın ve 2-3 dakika bekletin. Hamurunuz bitene kadar bu işlemi yapın.
|
Tulumba Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc160905
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021
326 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbet için şeker ve su uygun bir tencereye alınır, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvama gelene dek kaynatılır, limon suyunu ekleyip ılımaya bırakılır. Şerbetin tamamen soğuması beklenir veya buzdolabına kaldırılabilir. Şerbet çok soğuk olduğu zaman hamura geçilebilir.
Hamuru için; tencereye su, tereyağı, şeker, tuz eklenir ve kaynatılır. Unu elenir ve kaynamış olan su karışımına birden eklenir, tahta kaşıkla karıştırılır ve ocağın altı kısılır. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırılır ve hamuru bu şekilde pişirilir.
Hamur soğuması için kenara alınır. Hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtalar teker teker hamura eklenir ve mikser ile karıştırılır.
Yumurtaları yedirdikten sonra, limon suyu ve irmik eklenir, mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırılır. Parlak ve yapışkan bir hamur ortaya çıkar.
Yağ geniş bir tencereye alınır ve yüksek ayarda ısıtılır. İsteğe göre tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altın açılabilir.
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takılır ve torbanın yarısına kadar hamur ekleyin.
Hamurdan istenilen boyutta yağa sıkılır ve makas ile kesin.
Ağır şekilde çıtır çıtır olması ve içi pişmesi amacıyla yüksek derecede olan yağın altı kısılır.
Ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirilir.
Pişen tulumbalar yağdan alınarak soğuk şerbete ilave edilir, 2-3 dakika bekletilir. Hamurun tamamı bitene kadar bu işlem yapılır.
Not: Tercihe göre şerbete 2 paket vanilya veya bir çay kaşığı tarçın da eklenebilir.
|
Tulumba Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170188
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2023
262 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Şurup:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1,5 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı sirke
Pişirmek için:
2,5 - 3 su bardağı sıvı yağ
Su ve toz şekeri tencereye alıp orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika arada karıştırarak kaynatın. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve unu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alın ve 10-15 dakika soğumaya bırakın. Süre sonunda hamuru tezgaha alın, eliniz ile bastırarak yaklaşık 15 cm çapında açın. Orta kısmına yumurta, yumurta akı, nişasta, irmik ve sirkeyi koyun. Dıştan içe doğru katlayarak yoğurun. Hamur ele yapışan yumuşak bir hale gelince spatula ile dıştan içe doğru yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika yoğurun ve 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın.
Yaklaşık 30 cm çapındaki tencereye sıvı yağı koyun ve içine 2-3 cm uzunluğunda hamur parçaları sıkın. Arada tencereyi hafifçe sallayarak hamur yüzeylerinin tamamen yağlanmasını sağlayın. Tencereyi orta ısıdaki ocağa alın ve hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları kevgir ile alın ve şurubun içine koyun. Yaklaşık 2 dakika karıştırarak bekletin ve ikinci bir kevgir ile servis tabağına alın.
|
Tulumba Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163760
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022
257 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2,5 çay bardağı ile su
2,5 çay bardağı ile un
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı ile toz şeker
2 su bardağı ile su
1 tatlı kaşığı ile limon suyu
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçeği yağı
Tatlının şerbetini hazırlamaya başlamadan önce; su ve toz şekerini birlikte karıştırdıktan sonra orta ateşte ortalama olarak 10- 15 dakika kadar kaynatın.
Limon suyunu da ilave ettikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda beklemeye bırakın
Su ve tereyağını ayrı bir tencereye alarak, tereyağı iyice eriyene kadar kaynatın. Kaynamakta olan suya unu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırmaya devam edin
Toparlanarak, kıvam alan hamuru ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
Soğuyan hamurunuza yumurtaları tek tek kırın ve karıştırarak hamura iyice yedirilmesini sağlayın. Tuzu da ekleyin.
Takribî 2 cm. kalınlığındaki yıldız ucun takılı olan krema sıkma torbasına soğuyan hamurdan bir parça alın.
Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra krema torbasındaki hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve rengini alana kadar iyice kızarmasını sağlayın.
Kızaran tatlıları hiç bekletmeden soğuk şerbet tenceresine alarak, şerbetini çekmesi için en az 10 dakika kadar bekletip sevdiklerinize servis edin.
|
|