Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı toz seker
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı süt
- 3 su bardağı Piyale un
- 1 paket Piyale kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı Türk kahvesi
Hazırlanışı:
Yarım paket margarin,1 su bardağı toz seker, 2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı sütü bir kabin içinde elinizle karıştırın. Daha sonra 3 su bardağı Piyale un, 1 paket Piyale kabartma tozunu ve 1 çorba kaşığı Türk kahvesini yavaş yavaş bu karışıma karıştırın. Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elinizi unlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
|