|
|
Türlü Fırın |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4775
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
100g kuzu kuşbaşı et
3 patlıcan
100 g bamya
2 kabak
150 g taze fasulye
2 soğan
2 su bardağı ayçiçeğiyağı 1 domates
4 sivribiber
3 su bardağı kemik suyu
50 g tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞ TARİFİ
1 soğanı küp doğrayın, fasulyeyle birlikte tereyağının 2/3’ünde 10
dakika kavurun, salçayı ekledikten sonra 1 dakika daha kavurun, kemik
suyunu ilave ettikten sonra 25 dakika kaynatın.
Kabaklar, bamya, 1 patlıcan ve 2 sivribiberi küp doğrayıp fasulyenin
üzerine ekleyip 15 dakika kaynatın. Diğer iki patlıcanı dilimleyip
ayçiçeğiyağında kızartın.
Diğer soğanı ince kıyın kalan tereyağında kavurun, üzerine eti ekleyip 5
dakika daha kavurun, ½ su bardağı su ilave ettikten sonra, et pişene
kadar kaynatın.
Pişirdiğiniz sebzelerle eti karıştırın ve tepsiye yayın, kızarmış patlıcanları
üstüne dizin. En üste iri doğranmış domates ve biberleri dizip, orta ısıdaki
fırında 7-8 dakika pişirdikten sonra servis edin.
|
|
Türlü Fırın Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|