|
Türlülü Makarna |
|
akarsu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103617
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2014
1,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
1 paket Yüksük Makarna
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
3 çorba kaşığı domates püresi
Tuz
Yüksük Makarnayı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 9-11 dakika haşlayıp süzün. Patlıcanı alacalı soyup zar şeklinde doğrayın. Acılığını gidermek ve kararmasını önlemek için tuzlu suda bekletin. Havucu soyup aynı şekilde doğrayın. Kerevizi temizleyip zar şeklinde doğrayın ve limonlu suda 15 dakika bekletin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sana yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. 3 çorba kaşığı suyla inceltilmiş domates püresini ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Kalan sebzeleri de ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve kıyılmış fesleğenle tatlandırın. Hazırladığınız sebzeli karışım ile Yüksük Makarnayı harmanlayın.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 20.01.2015
|
|