https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı kurutulmuş turna yemişi (doğranmış)
2 su bardağı süt,
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker,
125 gram tereyağı
1 su bardağı hindistancevizi
Süslemek için:
Turna yemişi
Karanfil
Süt, un, nişasta ve toz şekeri tencereye alıp, koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Tereyağı ilave edip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp yarım su bardağı hindistancevizi ilave ederek soğumaya bırakın. Elinizi ıslatıp karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Başparmağınızla içini oyup, yarım tatlı kaşığı turna yemişi yerleştirin. Kalp şekli verip, üzerlerini turna yemişi ve tane karanfille süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
|