http://www.hurriyet.com.tr
500 gram buğday
2,5 litre su
350 gram toz şeker
İçi için:
200 gram ayıklanmış ve haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış kuru fasulye
100 gram sarı üzüm
8 adet kuru kayısı
100 gram dolmalık fıstık
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
Üzerini süslemek için
Antep fıstığı tozu
100 gram pikan cevizi
100 gram turna yemişi (cranberry)
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Buğdayları bir gece önceden ıslatın. Çok iyi haşlandığından emin olduktan sonra, diğer iç malzemeleri ve şekeri ilave edin. Tüm bu karışımı yoğun bir kıvam alıncaya kadar 30 dakika daha kaynatın. Daha sonra gül suyu ve süt ekleyerek ateşten alın.
Aşureyi servis kaplarına sıcakken kepçe yardımıyla paylaştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan aşure kaplarının üzerini Antep fıstığı tozu, pikan cevizi, turna yemişi, kuş üzümü ve dolmalık fıstık ile süsleyin.
Aşureniz kaynarken içine ceviz ve incir ilave etmeyin. Rengini karartıyor. İsteğe bağlı olarak servis etmeden önce üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz.
|