TOURNEDOS GRİLLE AUX HERBES DE PROVENÇE
4 kişi için MALZEME :
4 adet Bonfile (140 gr. tanesi)
Tuz, bir çimdik karabiber
4 dilim lardon (beykrn)
2 çorba kaşığı rafine yağı
1/2 tatlı kaşığı biberiye otu
1/2 tatlı kaşığ kekik
1 yaprak defne
4 dilim tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI :
Bonfileleri kestiğiniz kısmın üzerine yatırıp üzerlerine hafifçe bastırınız, et iki buçuk parmak kalınlığında olmalıdır
Bonfilelerin etrafını birer dilim lardon ile sarınız
Lardon ların düşmemesi için sicim ile sarıp bağlayınız
Kekik, defne ve biberiyeyi bir bıçakla ince kıyınız, bonfileleri tuzlayıp biberleyip rafine yağı ile yağlayınız ve kıydığınız baharata alt üst bulayıp ızgarada üçer dakika alt üst pişirip bir servis tabağına koyunuz
Tereyağlarm maydanoza alt üst bulayıp her bonfilenin üzerine birer adet koyup hemen servis ediniz.
|