|
Turnedo Nedir |
|
ERBAP
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2008
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc25472
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008
3,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana bonfileden 180-200 gram çapı dar ve kalındır.
1 parçası 1 porsiyondur. Dövülmemiş bonfileye denir.
Bu bonfile dilimi kalın olduğu için iki defa çevrilerek içinin istenilen düzeyde pişmesi sağlanır.
İsmi de iki defa çevirmek ve kestiğin kısmın üzerine koy pişir demektir anlamına gelir.
Filet steak ve filet mignons dan farkı daha kalınca olmasıdır.
"Sauce charon" ile servis edilebilir.
Paris'te kasaplar evler için sokumdan da yaparlar.
|
|