|
|
Turpotu Kavurması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96286
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
1,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 kg turpotu
4 adet iri soğan
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 g yoğurt
3 diş sarımsak
Turpotları yıkanıp ayıklanır, kendi suyunda haşlanır.
İnce doğranmış soğan tencerede yağla kavrulur.
Az tuz ilavesiyle yağı kalıncaya kadar kavurmaya devam edilir.
Et suyu eklenerek hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Karabiber atılarak karıştırılır ve ateşten alınır.
Turpotları sarımsaklı yoğurtla servise alınır.
|
|
Turpotu Kavurması Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|