|
|
Turşulu Pilav |
|
Ege Güneşi
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24943
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008
2,260 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 bardak pirinç
100 gram tereyağ
15 adet küçük hıyar turşusu.
Maydanoz
Pirinci ayıklayın. Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın. 1 saat sonra yağda kavurun. 3,5 bardak kaynar su koyun. 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını açmadan dinlendirin. Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırıp bir tepsiye dökün. Turşuları küçük küçük doğrayın ve pilava katın. Maydanozu da doğrayıp pilava katın. Hazırdır.
|
|
Turşulu Pilav Tarifleri Pilavlar
|
|