Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pilavlar > Turtada Kuruyemişli Pilav (1 adet - 18,091 defa bakıldı)

Turtada Kuruyemişli Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Turtada Kuruyemişli Pilav

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108219
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2015
1,359 defa indirildi / yazdırıldı




4 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 kahve fincanı kuru kayısı
1 kahve fincanı badem
1 kahve fincanı yer fıstığı
1 kahve fincanı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı toz karanfil
1 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un

Pirinci sıcak suyla ıslatın. 4 yemek kaşığı margarinde kuruyemişleri hafifçe pembeleştirin. Pirinci süzüp yıkayıp tencereye ekleyin, 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip hemen yıkanmış üzümleri ve kuru kayısıyı da tencereye koyun ve pilavı pişmeye bırakın. Pilav göz göz olunca baharatları ekleyin. Pilavınız demlenirken hamuru hazırlayabilirsiniz. Hamur için yumurta,süt,sıvı yağ,tuz ve unu karıştırın. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirin. Düz ve kuru bir zeminde altını ve üstünü unlayarak hamuru açın. Yaklaşık 40 cm çapında bir yufka elde edin.
Kafes pilavınızı fırınlayacağınız tepsiyi yağlayın ve ters çevirince hoş bir görüntü yaratacak olan bademleri tepsinin dibine döşeyin.Açmış olduğunuz yufkayı çok bekletmeden yaklaşık 2 cm eninde şeritler halinde kesin. Tepsinin dibine döşediğiniz bademleri bozmadan hamur şeritlerini tepsiye iki yandan sarkacak şekilde yan yana sıralayın. Şeritlerin araları ne çok yakın, ne de çok açık olmalı. İlk sıra bitince ikinci sırayı, tepsiyi 90 derece çevirip ilk sıra şeritleri dik kesecek ve iki yandan sarkacak şekilde döşeyin.
Pilavınızın kapağını açıp delikli bir kepçeyle biraz karıştırıp havalandırın. Kafesin içine pilavı yavaş yavaş yerleştirin.pilavı turtanın üzerine koyduktan sonra yanlardan sarkan şeritleri pilavın üzerine uçları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.Hamur şeritlerinin üzerini yağlayıp 185 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.







Turtada Kuruyemişli Pilav Tarifleri Pilavlar



(1 adet Turtada Kuruyemişli Pilav 18,091 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort