|
|
Turunç Kabuğu Reçeli (Kozan Adana) |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc87200
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2013
2,500 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kozan Belediyesi
10 adet orta boy turunç
1 kg şeker
1/2 litre su
1/2 çay kaşığı limon tuzu
1 İlk önce turunçlar yıkanır. Turunçların kırmızı üst kabukları çok ince bir rende yardımı ile kazınır, sonra beşe bölünerek dilimler halinde soyulur.
2 Soyulmuş olan kabuklar yıkandıktan sonra haşlanır ve hemen ardından soğuk suya atılarak soğutulur.
3 Kabukların suyu, bir gün içinde 3-4 kere değiştirilir. Bu işlem 3-4 gün tekrarlanır ve böylece kabukların acılığı gider.
4 Daha sonra kabuklar, kaim bir iğne yardımı ile rulo şeklinde kıvrılarak iplere halka halka dizilir.
5 Sonraki aşamada kabuklar pişirileceği kaba alınıp üzerine 1 kg. şeker ve V2 litre su ilave edilerek ateşe konur ve şeffaflaşıp da istenilen kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatılır.
6 Kabuklarla beraber ballaşan şurup, reçel kıvamını aldıktan sonra bala V2 çay kaşığı limon tuzu ilave edilerek 3-5 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ateşten indirilerek 7-8 dakika dinlendirilir.
7 Balın içerisindeki turunç kabuğu halkaları bir süzgeçli kaşık yardımıyla balın içerisinden alınarak temiz ve kuru bir kaba aktarılır, geriye kalan bal da süzülerek üzerine dökülür.
8 Soğuduktan sonra ipleri çıkarılarak yenmeye hazır hale getirilen tatlımız, tercihen sade yada balıyla beraber tabaklara konularak servis yapılır.
|
|
Turunç Kabuğu Reçeli (Kozan Adana) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|