|
|
Turunç Reçeli (Mersin) |
|
cembiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2012
Mesajlar: 63 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc79890
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet turunç
1 kg şeker
1 kg su
1 limon
Turunçların koyu renk kabukları ince rendelenerek temizlenir. Sonra turuçtan ayrılır. Kabuklar bol suyun içine ıslatılır. 3 gün boyunca suyu 2 kere değiştirilir. Hiç acısı kalmamalıdır. Sonra suda sıkarak alınır. Rulo gibi sarılır. Bu rulo halindeki kabuklar iğne yardımıyla ipe dizilir. Bir tencereye bırakılır. Üzerine su ve şeker konur. Turunç kabukları şeffaflaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce limon katılır. İpten çıkarılır, soğuyunca servise sunulabilir.
|
|
Turunç Reçeli (Mersin) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|