Ekstra sızma zeytinyağı
340 gram Brüksel lahanası, dörde bölünmüş
340 gram patates, doğranmış
1 sarı soğan ince dilimlenmiş
1 adet havuç, doğranmış
1 kereviz sapı, doğranmış
Tuz
1 Savoy lahana, ince dilimlenmiş
8 bardak sebze suyu
2 adet defne yaprağı
Günlük eski ekmek 2 kalın dilim
İnce dilimlenmiş ⅓ kiloluk fontina peynir
Taze öğütülmüş karabiber
Kalın tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Daha sonra içine brüksel lahanası, patates, soğan, havuç ve kereviz sapını ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar ortalama 10 dakika pişirin. İçine çeyrek çay kaşığı tuz attıktan sonra lahana, sebze suyu ve defne yaprağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp; üstünü yarım kapatarak ve aralıklarla karıştırarak 2 saat pişirin.
Ekmekleri üstüne koyun. Tahta bir kaşıkla bastırıp çorbanın içine batmasını sağlayın. Daha sonra çorbanın üstünü peynirle kaplayıp üstü açık bir şekilde pişirmeye devam edin. Çorbadaki lezzetler karışana kadar ortalama 30 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kaselere koyduktan sonra üstüne cömert miktarda zeytinyağı koyup karabiber ekleyin. Sıcak servis yapın.
|