|
|
Tutmaç Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41347
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2009
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı su
Yarım çay bardağı erişte
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane tuz
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği haşlayıp süzün. Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatın. Erişteleri ve mercimeği atıp 5 dakika daha kaynatın. Bir çanağa yoğurt, yumurta, un, dövülmüş sarımsağı ve yeteri kadar tuzu ilave edip çırpın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan erişteye katın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın. Tereyağını nane ile kızdırıp çorbanın üzerinde gezdirip servise sunun.
|
|
Tutmaç Çorbası Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|