http://www.hurriyet.com.tr
Kabak makarnası için:
2 kabak
2-3 yemek kaşığı ufalanmış keçi peyniri
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 çay kaşığı biber
Yarım avokado
Salata için:
1 su bardağı kıyılmış ıspanak yaprağ
3 yemek kaşığı ceviz
60 gram füme somon
1 su bardağı kıyılmış çilek
Balzamik veya normal sirke (isteğe bağlı)
Karabiber
Tuz
Öncelikle sebze ve meyvelerinizi temizleyip, yıkayın. Kabaklarınızı soyun ve makarnalık hale getirin. Küçük bir kapta, avokado, yağ, limon ve peyniri karıştırın ve bir krema olana kadar birkaç dakika ateşte çevirin. Daha sonra kabakları ve makarnayı ekleyin. Kabak ve krema iyice karışana kadar çevirin. Yaklaşık 5 dakika orta derece ısıda çevirmeye devam edin. Çok yumuşamadan ateşten alın ve biberleri ekleyin.
Salata için ıspanağınızı doğrayın ve hafifçe buharlanması için mikrodalgada 30 saniye çevirin. Dilerseniz çok hafif tavada da çevirebilirsiniz.
Kabaklı makarnanızı geniş bir tabağa koyun. Yanına ıspanağı ve çileği üzerine de somonu koyun. Üzerine ceviz serpin ve balzamik sosla tatlandırın. Dilediğiniz kadar tuz ve biber ekleyin.
|