Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tuzda Balık (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tuzda Balık (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2258
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184406
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2025
8 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1,5 Kg Levrek
1,5 Kg. İri Kaya Tuzu
1/2 Kg Salamura Tuzu (kaya Tuzu)
2 Adet Defneyaprağı
2 Adet Yumurta Akı
1/3 Su Bardağı Su

1,5 – 2 kg ağırlığındaki levreğin iç organları iyice temizlenir ve yıkanır.
Yıkanan levreğin hem dışı, hem de açılmış iç bölümü kâğıt havlu ile silinir.
Büyük bir tepsi içine irili ufaklı kaya tuzları dökülerek yayılır. Üzerine su ve yumurta akı eklenerek yoğrulur.
Balığın yatırılacağı büyüklükte bir tepsinin tabanına balığın uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında tuzdan yatak hazırlanır.
Tuzun üzerine bir tane defne yaprağı serildikten sonra levrek yatağa yerleştirilir. Daha sonra levreğin her tarafı tuzla kaplanmaya başlanır.
Balığın ağız bölümüne sıra geldiğinde ise bir kürdan ortadan kırılarak balığın ağzına yerleştirilir ve ağzının açık bırakılması sağlanır.
Tepsi önceden 180-190 derecede ısıtılmış olan fırına sürülür.
İlk 50 dakika 180-190 derecelik ısıda, sonraki 30-40 dakika ise ısı 150-160 dereceye düşürülerek pişirilir.
Pişmiş olan levrek servis için fırından alınır. Sofraya getirilirken, sunuma görsel hareketlilik katması için, tuz kırılmadan önce üzerine biraz kolonya dökülür ve ateşlenip kısa bir süre de olsa alevlenmesi sağlanır.
Üzeri vurularak kırılan tuz balık üzerinden temizlenir ve levrek bütün olarak servise hazır hale getirilir.

Not: Levreğin pulları kazınmaz. Balık tuzla örtüleceği için ete tuzun nüfus etmesini pullar engelleyecektir. Tuzla kapama işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken nokta, balığın iç kısmına tuzun girişinin engellenmesidir. Bunun için kesilmiş kısım içine bir defne yaprağı yerleştirildikten sonra iyice kapatılır ve sonra dış yüzey tuz ile sıvanır. Pişirme sırasında balığın eti sıcak havayı buradan alacaktır. Bu yüzden balığın ağzının tuzla kapanmamasına dikkat edilmelidir.






Tuzda Balık (Aksaray) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(1 adet Tuzda Balık (Aksaray) 35 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası