|
|
Tuzda Balık (Çeşme İzmir) |
|
yanlışnumara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2016
Mesajlar: 103 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc120081
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2016
1,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
Reşat Akbaykal
Büyük bir balık (Ben levrek ile yaptım)
1 poşet kalın tuz
Bir fırın tepsisinin üzerine kalın tuz serpilir.
Aldığımız balığın pulu ve içi asla temizlenmez.
Levrek tuzla kaplanmış tepsinin üzerine yatırılır.
Balığın üzerine tekrar tuz kapatılır.
Balığı örttüğünüz tuzun üzerine elle su serpilir. Bu yolla fırında ısıyı gören tuz, alçı gibi sertleşir.
Kızgın fırında yarım saat kadar duran balığımızın piştiğinden emin olunca sertleşmiş olan tuz kütlesi kırılır ve balığımız içinden çıkarılır.
Balığın etleri çatal ve kaşık yardımıyla parça parça tabağa servis edilir.
Karın bölgesindeki organ ve fazlalıklar çöpe atılır.
Ancak karın bölgesinde yumurta çıkarsa afiyetle yenir asla atılmaz.
Tuzun içinde temizlenmeden pişen balığın eti, deniz kokusunu asla kaybetmez. Balığı ağzınıza attığınızda, denizin mis gibi kokusunu mutlaka duyarsınız. Bu da yiyene ayrı bir keyif verir.
|
|
Tuzda Balık (Çeşme İzmir) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|