|
|
Tuzda Sazan (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104770
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2015
3,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Orta Boy Sazan Balığı
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Nane
Yarım Limon
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yarım Su Bardağı Su
2-3 Adet Defne Yaprağı
Kimyon
Karabiber
4 kg Tuz
2 Adet Yumurta Akı
Sazan balığı temizlenir, iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Soğanlar ince bir şekilde doğranarak sıvı yağda biraz kavrulur. Üzerine salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Bulguru da eklenip biraz daha kavrulduktan sonra, yarım su bardağı sıcak su ve limon ilave edilerek pişirilir. Bulgur piştiğinde ocağın altı kapatılarak maydanoz, dereotu, nane, tuz ve baharatları eklenir. Hazırlanan pilav dinlendirildikten sonra balığın karnına doldurulur ve karın iğne iplik yardımıyla dikilir. Balığın karnına küçük bir delik açılarak içerisine yarım çay bardağı su eklenir. Diğer taraftan tuz ve yumurta akı sulandırılarak karıştırılır. Tuzun bir kısmı tepsiye yayılarak, üzerine balık yerleştirilir. Balığın hiçbir tarafı görünmeyecek şekilde üzeri tamamen tuz ile kaplanır. 250 derecelik fırında pişirilir. Pişince tuzlar kırılarak balık içerisinden çıkarılır. Limon dilimleriyle servise sunulur.
|
|
Tuzda Sazan (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|