1 kutu ton balığı
1 demet kırmızı turp
1 kutu sardalya balığı
50 gram tereyağı
20 adet ançuez
1 adet limon
2 adet füme uskumru
4 dilim füme kılıç veya palamut
50 gram siyah veya kırmızı havyar
4 dilim ekmek
1) Büyük ve yayvanca bir tabağın tam ortasına, şeklini bozmadan, 1 küçük kutu ton balığını ters çevirmek suretile oturttuktan sonra bunun iki tarafına 1 kutu sardalya balığını muntazam bir şekilde döşemeli, tonun diğer iki tarafına da yarım saat kadar sirkede yatırmak suretile tuzu iyice çıkarılmış 20 adet ançuez balığını kafes şeklinde döşemelidir.
2) Bunu müteakip, tabağın bir tarafına ince kesilmiş 4 dilim kılıç veya palamut balığı, diğer bir tarafına da, üstünün kabukları soyulmuş, ortasından kılçıkları çıkarılmış 2 adet füme uskumru balığını yerleştirdikten sonra aralarına da temizlenmiş ve yıkanmış 1 demet kırmızı turp ve yağ saran âlet veya küçük kalıpla şekillendirilmiş olarak 50 gr. tereyağını oturtmalı ve tabağın baş taraflarına da yine dilimlere kesilmiş 1 adet limonu yerleştirmek suretile tabağı süsledikten sonra servis yapmalıdır.
|