|
|
Tuzlu Krep Hamuru |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62045
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2011
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
4 yumurta
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
200 gr (1 su bardağı) süt
200 gr (1 su bardağı) su
Un ve tuzu bir kaseye eleyiniz. Ortasını çukur yapıp, yumurta ve eritilmiş yağı ekleyiniz. Tahta kaşıkla, yumurta ve yağı una yediriniz. Yavaş yavaş süt ve suyu katıp pürtüksüz olana kadar çırpınız. (Pürtükleri varsa süzgeçten geçiriniz.) Kasenin üstünü örtüp soğuk bir yerde 2 saat beklettikten sonra kullanınız.
|
|
Tuzlu Krep Hamuru Tarifleri Hamur İşleri
|
|