Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Kurabiye Tarifleri > Tuzlu Profiteroller (1 adet - 46,860 defa bakıldı)

Tuzlu Profiteroller


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tuzlu Profiteroller

HANIMELI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc27962
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2008
1,942 defa indirildi / yazdırıldı




125 g un
bir tutam tuz
2 yumurta
1 yumurtanın akı
90 g margarin
60 g kaşar peyniri (çok ince rendelenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarımsak
1 çorba kaşığı karışık kurutulmuş aromatik otlar (kekik, biberiye, defne yaprağı, fesleğen, vb.)

Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Birkaç fırın tepsisine tek parça halinde yağlı kâğıt döşeyin. Ayrı ayrı üç pastacı enjektörüne (ya da sıkma torbasına) 1 cm'lik düz uç takın. Unu ve tuzu tezgâhta bir parça yağlıi kâğıt üstüne eleyin. Yumurtaları ve yumurta akını çukur bir kapta birlikte hafifçe çırpın.
Bir tencereye margarini ve 1 su bardağı soğuk su koyup, margarin eriyene kadar kısık ateşte ısıtın; kaynama noktasına gelince tencereyi ateşten alıp, içindeki yağlı suyu, yağlı kâğıt üstündeki un - tuz karışımına, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarakyedirin. Yağlı kâğıt üstündeki karışımı tencereye boşaltıp, tencereyi yeniden kısık ateşe oturtun ve içindeki karışım top haline gelene kadar (birkaç saniye) ısıtın. Sonra ateşten alın ve yavaş yavaş çırpılmış yumurtaları ekleyip, azar azar su katarak (her su katışınızda tahta kaşıkla ya da elektrikli karıştırıcılarla iyice çırpın) hamur haline getirin.
Hamura kaşar peynirini ve sarmısağı ekleyip, iyice çırptıktan sonra, elde ettiğiniz karışımın üçte birini pastacı enjektörlerinden (ya da sıkma torbalarından) birine doldurun. Geri kalan karışımın yarısını küçük bir kâseye koyup, ince kıyılmış taze soğan ve taze sarımsakları ekledikten sonra iyice çırpın ve ikinci pastacı enjektörüne (ya da sıkma torbasına) doldurun. Kalan son üçte bir hamurun içine aromatik ot karışımını ekleyip, iyice çırptıktan sonra, üçüncü pastacı enjektörüne (ya da sıkma torbasına) doldurun.
Enjektörlerdeki (ya da sıkma torbalarındaki) hamuru yağlı kâğıt serili tepsilere yaklaşık 1 cm çapında toplar halinde aralıklı olarak sıkın. Tepsileri fırına sürerek, profi-teroller iyice kabarıp, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Tepsileri fırından alıp, profiterol-leri geniş bir çukur tabağa çıkararak, bir kenarda soğuttuktan sonra, servis yapın.

NOT: Pişirmeden önce pastacı enjektörlerinde bekletilen hamur, birkaç saat buzdolabında da saklanabilir. Ayrıca, kaşar peyniri yerine Parmesan peyniri kullanılırsa, çok daha lezzetli tuzlu profiteroller elde edilir.






Tuzlu Profiteroller Tarifleri Bademli Kurabiye Tarifleri



(1 adet Tuzlu Profiteroller 46,860 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort