|
|
Tuzlu Spesial |
|
kanaviçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc25865
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2008
2,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg un
3 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük paket maya (50 gr)
3 çay kaşığı mahlep
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su
Üzerine sürmek için 2 adet yumurtanın sarısı
Üzerine serpmek için 1 su bardağı susam
YAPILIŞI
Un derince bir kaba konur. Ortası havuz biçiminde açılır. Tüm malzemeler unun içerisine konur ve iyice yoğrulur. 15 dakika dinlenmesi için bir kenara bırakılır. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp isteğe göre parmak şekli ya da simit şekli verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine fırça yardımıyla bolca yumurta sarısı sürülür ve bolca susam serpilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif sararana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
|
Tuzlu Spesial Tarifleri Bademli Kurabiye Tarifleri
|
|