Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tuzlu Susamlı Kurabiye (Aksaray)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tuzlu Susamlı Kurabiye (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2952
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184886
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2025
21 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

4,5 Su Bardağı Un
250 Gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Çay Bardağı Pudra Şekeri
10 Gr Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sirke
2 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Adet Yumurtanın Beyazı
½ Su Bardağı Susam

Un elenir, üzerine kabartma tozu, pudra şekeri dökülür ve ortasına bir havuz oluşturulup yumuşamış tereyağı koyulur ve harmanlanır.
Karışımın ortasında yeniden havuz şeklinde bir bölme oluşturulur, içine zeytinyağı, sirke, yumurta sarısı dökülür ve yoğrulur.
Fazla yoğurmadan hamurun üzerine nemli bir bez örtülür, 15 dakika sonra soğukta dinlenmeye bırakılır.
Bu sırada bir tavada susamların rengi değişene kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
1 adet yumurtanın beyazı bir kaseye ayrılır, çatal ile çırpılır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlanır, önce yumurta beyazına daha sonra kavrulmuş susama bandırılır ve fırın tepsisine dizilir.
Tepsi önceden 190 dereceye ısınmış olan fırına sürülüp pişirilir, soğuduktan sonra tepsiden çıkartılır ve ikram edilir.






Tuzlu Susamlı Kurabiye (Aksaray) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Tuzlu Susamlı Kurabiye (Aksaray) 74 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası