|
TUZLU YOĞURTLU AŞ (Hatay) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45615
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
2,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri bulgur
1 çay kaşığı kuru nane
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
YAPILIŞI
Zeytinyağı tencereye konulup ısıtılır. İnce doğranmış soğanlar eklenerek hafif sarartılır. Üzerine nane, pul biber ve tuzlu yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma daha sonra su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynama başladığında bulgur eklenerek ten ce ren in ağzı açık kalacak şekilde pişirmeye devam edilir. Daha sonra ateşin altı kısılarak suyun tamamen çekilmesine kadar bu işleme devam edilir. Sıcak servis edilen bu aşın yanında taze soğan eşlik eder.
|
|