Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
1 kg. kabak
3 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı tereyağı
300 gr. yağlı kıyma
Karabiber
Nane
4 diş sarımsak
YAPILIŞI
Kabakların dış yüzü sıyrılmadan oyulur, yıkanır. Pirinç yıkandıktan sonra üzerine et, karabiber ve tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir. Yüzünü örtecek kadar su konulup dövülmüş sarımsak ve nane ilave edilir. 15 dk hızlı ateşte pişirildikten sonra, pişme suyundan bir bardak su alınarak tuzlu yoğurt inceltilerek tencereye eklenir. 5 dk daha ağzı açık olarak pişirilerek ateşten alınır.
|